PKK elebaşlarından terörist Cemil Bayık’ın öldürüldüğü iddiası dün akşamdan bu yana gündem olan konular arasında yer almakta. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörist Cemil Bayık’ın öldürüldüğü iddialarına ne yanıt verdi? Sosyal medyada gündem olan PKK elebaşlarından Cemil Bayık öldü mü, Terörist Cemil Bayık kimdir ve nereli sorularının yanıtlarına ilişkin bilgiler haber detayında…

PKK elebaşlarından Cemil Bayık öldü mü?

Dün akşamdan beri sosyal medyada gündem olan ve net yanıtı merak edilen ‘Terörist Cemil Bayık öldü mü’ sorusu sıkça araştırılıyor. Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü Afet Kriminal İnceleme (AKİ) Temel Eğitim Kursu Açılış Programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü ‘PKK’nın elebaşılarından terörist Cemil Bayık’ın öldürüldüğü’ yönünde çıkan iddialara ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu.

Bakan Süleyman Soylu, ‘Terörle mücadele operasyonlarımız devam etmektedir. Terörle mücadele konusunda bütün dünyaya tavsiyemiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni takip etsinler.’ ifadesini kullandı.

Terörist Cemil Bayık kimdir ve nereli?

Terörist Cemil Bayık, 1955 yılında Elazığ’ın Keban ilçesinde doğmuştur. Terör örgütü PKK’nın oluşum aşamasında etkin rol aldığı bilinmektedir. Aynı zamanda terörist Bayık, terör örgütü KCK mensupları arasında yer almaktadır.

Terörist Cemil Bayık, 1970 yılında Ankara Üniversitesi’nde eğitim gördüğü bir sırada Kemal Pir aracılığıyla teröristbaşı Abdullah Öcalan’la tanışmıştır.

12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe sırasında yurtdışına firâr eden terörist Bayık; Suriye, Lübnan, Kuzey Irak’ta kanlı örgüt lehine çalışmalarda bulunmuştur. Daha sonra terör örgütü PKK’nın sözde başkanlık konseyine getirilmiştir.

Terörist Bayık, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘en çok aranan teröristler’ listesinde kırmızı bültenle aranmaktadır. Bu listede bulunan kişilerin ihbarı halinde 10 milyon liraya kadar ödül veriliyor.

Editör: TE Bilisim