Aknelere karşı uygulanabilecek doğal reçeteler şu içeriklere sahip olabilir:

Hindistan cevizi yağı: Kistik akneler için kullanılabilir. Mikrop öldürücü ve nemlendirici etkisi vardır. Sıvı yağ formunda olanlar sivilce üzerine uygulanabilir. Durulamaya gerek yoktur. Uyumadan evvel sürülmesi tavsiye edilir. Bal: Antibiyotik özelliği bulunur. Gözenekleri açılmasına yardımcı olur. Sivilce üzerine uygulanır ve yarım saat bekletilir. Sonrasında yüz ılık su ile temizlenir. Elma sirkesi: Cildin asit dengesini normal seviyeye getirir. Cildin yağını dengeler ve bakterilerin yok olmasına yardımcı olur. Su ile seyreltilerek kullanılır. Sürülürken pamuk kullanılması önerilir. Aloe Vera: Bitki formunda evlerde yer alabilir. Olgunlaşmış bitkinin yaprağı koparılır ve içinden çıkan jel cilde sürülür. Jel kuruduktan sonra yüz ılık suyla temizlenir.

Akne tedavisi için kullanılan doğal malzemeler arasında zerdeçal, aspirin, yaş maya ve kil sabunu da bulunur.

❓Akne Neden Oluşur?

Akne oluşma nedenleri şöyle sıralanabilir:

Ergenlik dönemindeki kişilerin androjenik hormonları artar. Bu artıştan dolayı ciltteki yağ bezleri anormal derecede yağ salgılamaya başlar. Yüzdeki mikroorganizmalar irinli sivilce oluşumuna neden olabilir. Stres en sık rastlanan sivilce nedenlerinden biridir. Yoğun bir biçimde kullanılan kozmetik malzemeler sivilce yapabilir. Cilt makyajında kullanılan ürünlerin özenle silinmesi gerekir. Kortizon içeren ilaçların uzun süre kullanılması sivilce yapabilir.

Akne hem ergenlerde hem yetişkinlerde sık sık gözlenir.

Anksiyetenin Doğal Tedavisi için merak edilen detaylara bu bağlantı dirilispostasi.com/anksiyetenin-dogal-tedavisi-evde-tedavi-yontemleri-hbrk1 üzerinden ulaşabilirsiniz.

❓Hangi Besinler Sivilce Yapar?

Sivilce yapan besinler ile ilgili alınmış ortak bir karar yoktur. Halk arasında pek çok besinin sivilce yaptığına dair söylentiler vardır. Bu besinlerin başında tatlılar, kuruyemişler, cipsler, kızartmalar, yağlı ve şekerli gıdalar yer almaktadır. Bu besinlerin kontrollü tüketilmesi genel sağlık için faydalı olsa da bu besinleri tüketen kimselerin yüzünde sivilce çıktığına dair bilimsel bir araştırma yoktur. Yapılan araştırmalar bu besinler ile sivilce oluşumu arasında net bir bağ oluşturamamıştır. Sadece süt ürünlerinin aşırı tüketilmesi aknelerin şiddetini artırdığı gözlemlenmiştir. Sırf sivilce oluşumunu durdurmak için üstte adı geçen besinleri diyetten çıkarmak işe yaramayabilir. Akne tedavisi bundan daha karmaşık yöntemler gerektirir.

❓Sivilceler Nasıl Tedavi Edilebilir?

Sivilce tedavisi yöntemleri şöyle sıralanabilir:

Antibiyotikler: Yüze sürülen yada ağız yoluyla alınan versiyonları vardır. Mikrobiyolojik nedenlerden dolayı oluşan sivilcelere uygulanabilir. Şayet yüzdeki sivilceler iri ve irinliyse bu tedavi yöntemi seçilebilir.

Retinoidler: Bir çeşit ilaç tedavisidir. Sivilcelerin gelişmesini önleyebilir. Lazer tedavisi: Oldukça ileri boyutlu vakalarda uygulanmaktadır. Kızarıklık ve şişkinliği dizginlemek için kullanılır. Drenaj: Cerrahi bir yöntemdir. Gerekli olduğu durumlar oldukça kısıtlıdır. Benzoil peroksit: Gözenekleri açar ve cilt yüzeyindeki bakterileri öldürür.

Sivilce tedavisi her yaştan kişiye uygulanabilir. Doğru bir biçimde müdahale edilmeyen sivilceler yüzde iz bırakabilir. Dermatologlar çoğu durumda aşamalı tedavi uygularlar. Bu nedenden ötürü ilaçları nizami bir biçimde kullanmak ve hekimle olan randevuları ihmal etmemek gerekir. Cildin durumuna göre hekimler tedavide değişiklikler yapabilir.

❓Sivilce Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sivilce tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler şöyledir:

Yaşam kalitesi düşmeye başladığı ve kişinin ruhsal sağlığı tehdit edildiği vakit mutlaka dermatoloğa gitmek gerekir.

Tedavi kapsamındaki ilaç ve ürünler düzgün bir şekilde kullanılmalıdır. Kozmetik ürünleri kullanırken dikkatli olmak gerekir. Hekimler tedavi sırasında kullanılabilecek tonik, sabun, krem ve jelleri genelde hastalara tavsiye ederler.

Ufak çaplı şikayetlerde akne tedavisi evde uygulanabilen yöntemlerle yapılabilir. Bu tedaviler kapsamında kullanılan ürünler genellikle kolayca ulaşılan ürünlerdir. Marketten alınan malzemelerin organik olması tavsiye edilir. İçinde kimyasal bulunan malzemeler istenilen sonucu doğurmakta zolanabilir.

Editör: TE Bilisim