Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ‘10 Kasım’ münasebetiyle açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizde yıllardır en büyük ticaret Mustafat Kemâl ve cumhuriyet ticaretidir” dedi.

Mustafa Kemâl ve Cumhuriyet’in bir perde gibi kullanılarak, Türkiye’nin sömürüldüğünü dile getiren Erdoğan, “Bize düşmanlık, bu kirli ticareti ifşa etmiş ve önüne geçmiş olmamızdır” şeklinde konuştu. Mustafa Kemâl ve rejim için yapılacak en büyük katkının Türkiye’nin içinden geçtiği kritik dönemde birlik, kardeşlik olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız” ifadesini kullandı. Erdoğan, devamlı olarak ‘Mustafa Kemâl’ denilerek, onun mirasına sahip çıkılamayacağına vurgu yaparak, “Cumhuriyetimize en büyük katkıyı şahsımın başında bulunduğu hükümetler yapmıştır” dedi.

TÜRKİYE OSMANLI’NIN DEVAMIDIR!

10 Kasım’la ilgili açıklama yapan Erdoğan, “Cumhuriyetimizi, Osmanlı’dan miras ile kurduk. O olmasa, kök olmazsa, ağaç olur mu” diye sordu. Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yükseldiğine dikkat çekerek, “Bu mirasa sadece topraklarımız değil, kurumlarımız da, geleneklerimiz de dâhildir. Cumhuriyet’in inşası da Osmanlılar’dan devraldığımız mevcut idari sistem üzerinde gerçekleştirilmiştir. Bu hakikatler, apaçık ortadayken sürekli olarak Osmanlı’ya hakareti ve aşağılamayı bir siyaset tarzı haline getirmek ya cehalettir ya gaflettir ya da art niyettir” ifadelerini kullandı.

“KÖKÜMÜZDEN SAPMAYIZ”

‘Tarihimiz bizim yörüngemizdir’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yörüngeden çıkan bir gök cismi, nasıl sonsuz karanlık içinde kaybolmaya ve muhtemelen yok olmaya mahkûmsa toplumlar da öyledir” diye konuştu. Milletlerin geçmiş ile bağlarını koruduğu ölçüde gelişip, yükseleceğini, serpileceğini anlatan Erdoğan, “Türk milletini, kendi tarihi yörüngesinden çıkarmak için geçmişiyle bağını koparmaya çalışanların amacı da budur. Milletler ve devletler mezarlığı olan tarih, bunun sayısız örnekleriyle doludur” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin kökleriyle güçlü bağlar kurması üzerine politika yaptıklarını belirtip, “Allah’a şükür bugüne kadar milletimizi kadim tarih yörüngesinden çıkarmaya kimse muvaffak olamadı. Kimi dönemlerde kısmen de olsa zayıflıklar ortaya çıktı

“İstismar etmedik biz katkı verdik”

Gazi Paşa Mustafa Kemâl’in istismarcılarına çok sert tepki gösteren Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyet’e en büyük katkıyı şahsımın başında bulunduğu hükümetler yapmıştır” dedi. Türk tarihini binlerce yıllık devamlılığı ile kavramak yerine hâlâ bir asra sıkıştırmaya çalışan ideolojik bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını anlatan Cumhurbaşkanı, “Üstelik bunların arasında siyasetçilerin de bulunuyor olması üzüntü vericidir. Sürekli Mustafa Kemâl denilerek, mirasına sahip çıkılamaz. Sürekli cumhuriyet denilerek rejim güçlendirilemez. Biz bu kavramın lafla istismarını yapmadık. 2200 yılı aşkın devlet tarihimiz en büyük gurur ve güven kaynağımızdır. Ne Mustafa Kemâl’i ne de Cumhuriyet’i istismarcılara terk etmeyiz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim