Korkulan oldu ve hızla yayın koronavirüs Çin sınırları dışında ilk kez ölüme sebebiyet verdi. Filipinler’de bir kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü Filipinler Temsilcisi Rabindra Abeyasinghe, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçen hafta başkent Manila’da öksürük ve boğaz ağrısından şikayetiyle doktora giden ve yapılan tetkiklerde yeni tip koronavirüs teşhisi konulan 44 yaşındaki bir Çin vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

ÖLÜ SAYISI 304’E ÇIKTI

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, (NHC) ülke geneline yayılan Hubey eyaleti merkezli yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında ölü sayısı 304’e, salgından etkilenenlerin sayısı ise 2 bin 110’unun durumu ağır olmak üzere 14 bin 380’e çıktı. Bununla birlikte salgından etkilenme durumu şüpheli olanların sayısı 19 bin 544 olurken, enfekte vakalarla temasa geçtikleri gerekçesiyle müşahade altına alınanların sayısı 137 bin 594 kişiye ulaştı. Ayrıca bugüne kadar iyileşerek taburcu edilen kişilerin sayısı ise 328’e çıktı.

Editör: TE Bilisim