Genellikle Psikiyatri tedavisi için kullanılan Concerta hakkında detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar, ‘Concerta Nedir, Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar? gibi sorulara yanıt arıyor. Buna göre,^Concerta’nın Yan Etkileri ve fiyatı da en çok merak edilenler arasında yer almaktadır. Bu sayfada ilaç hakkında tüm detaylara değindik. Peki, Concerta Nedir, Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar? Concerta’nın Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı Ne Kadar? İşte detaylar…

Concerta Nedir?

Concerta bir tür merkezi sinir sistemi uyaranı içeren bir ilaçtır. Ülkemizde Concerta’nın içinde Metilfenidat etken maddesi olup dikkat eksikliği ve hiperaktivite tedavisinde en sık reçete edilen ilaçlardandır. Concerta, aşırı uykululuk (narkolepsi) ve şiddetli kronik yorgunluk sendromu için de reçete edilir. Peki, Concerta İlacı Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar? Concerta’nın Yan Etkileri Nelerdir, Ne Kadar? Detaylar haberimizde…

Concerta İlacı Nasıl Kullanılır?

Psikiyatri tedavisi için kullanılan bir ilaç olan Concerta’nın kullanımı için aşağıda yöntemlerden bahsedilmiştir:

Ağızdan alınır. Her sabah bir kez alınır. Concerta sabah alındığında etkisi akşama kadar sürer. Concerta’yı yemeklerden önce veya sonra kullanabilirsiniz. Tableti 1 bardak su ile yutunuz. Çiğnemeyin, kırmayın veya ezmeyin. Bazen tabletin kabuğu dışkıda görülebilir. Bu normal bir durumdur.

Concerta dozu ve uygulama sıklığı ile ilgili ise şunlar söylenebilir:

Concerta tedavisine 6-17 yaş arası çocuk ve adolesanlarda ve 18-65 yaş arası yetişkinlerde bir uzman gözetiminde başlanmalıdır. Çocukların (6-12 yaş) kullanabileceği maksimum günlük doz 54 mg’dır ve adolesanlar (gençler) (13-17 yaş) ve yetişkinler (18-65 yaş) 72 mg kullanabilir. Bu dozlar aşılmamalıdır. Halen metilfenidat almayan veya başka bir merkezi sinir sistemi uyarıcı ilaçtan geçiş yapmış çocuklar ve adolesanlar için başlangıç ​​dozu her sabah 18 mg bir tablet ve yetişkinler için 18-36 mg tablettir.

Concerta İlacı Nasıl Kullanılır?

Concerta Ne İşe Yarar?

Concerta’nın kullanım amacı Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu bulunan çocukların dikkatini artırmak ve aşırı aktivitelerini azaltmaktır. Concerta, beynin hareketsiz kısımlarının aktivitesini artırır. İlaç, dikkati (dikkat süresini), konsantrasyonu (odaklanmayı) geliştirmeye ve dürtüsel davranışı azaltmaya yardımcı olur.

İlaç tedavisi, genellikle psikolojik eğitim ve sosyal terapiyi içeren tedavi planının bir parçasıdır. Sadece alanında tecrübeli bir doktor tarafından reçete edilebilir. DEHB için bir tedavi olmamasına rağmen, durumu kontrol etmek için bu ilaç, tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.

Concerta Ne İşe Yarar?

Concerta’nın Yan Etkileri Nelerdir?

Vücudumuza aldığımız birçok ilacın yan etkileri vardır. Sadece ilaçların değil, sebze ve meyvelerin de aşırı tüketiminin çeşitli yan etkileri olabilir. Concerta gibi zihinsel durumumuzu etkileyen ilaçların birçok yan etkisi olabilir. Concerta’nın yan etkileri arasında şunlar vardır:

Baş ağrısı, Sinirli olma hali, Uykuya dalamama.

Bu etkiler çok yaygın görülmekle birlikte yine yaygın olarak görülen diğer yan etkileri şunlardır:

Eklemlerde ağrı, Görmede bulanıklık, Gerginlikten kaynaklanan baş ağrısı, Ağız kuruluğu, susama, Uykuya dalamama, Yüksek ateş, Cinsel dürtü ile ilgili problemler, Olağandışı saç dökülmesi veya zayıflama, Kaslarda gerilme ve kramplar, İştah kaybı veya iştah azalması, Ereksiyonu sürdürme veya geliştirmede yetersizlik, Kaşıntı, döküntü veya kabarık kırmızı kaşıntılı döküntüler (kurdeşen), Olağandışı uykulu ya da uyuşuk hissetme, yorgun hissetme, Diş sıkma veya gıcırdatma, panik olma, Karıncalanma hissi veya uyuşma, Kandaki karaciğer enziminde artış, Öksürük, boğaz ağrısı veya burun ve boğaz tahrişi, üst solunum yolu enfeksiyonu, Yüksek kan basıncı, hızlı kalp atışı, Baş dönmesi (vertigo), güçsüz hissetme, kontrol edilemeyen hareketler, olağandışı aktif olma, Agresif, endişeli, depresif, gergin hissetme, çabuk sinirlenme, anormal davranış, Mide rahatsızlığı veya hazımsızlık, mide ağrısı, ishal, hasta hissetme, mide rahatsızlığı ve bulantı.

Concerta’nın Yan Etkileri Nelerdir?

Concerta Fiyatı Ne Kadar?

Concerta 36 mg ve 30 tablet şeklinde satılmaktadır. Concerta’nın fiyatı şu an güncel olarak 115.48 Türk Lirası’dır. 2020 yılının başlarında 107.83 Türk Lirası olan bu ilaç, 21 Şubat tarihinde %12 zamlanmış ve 120.77 Türk Lirası’na çıkmıştır. 12 Haziran’a kadar bu fiyattan satılmış ve daha sonra %4.38 indirim uygulanmış ve 115.48 Türk Lirası’na düşmüştür. Bugün hala bu fiyat geçerlidir.

İlginizi Çekebilir:

Cipro Nedir, Ne İşe Yarar? Cipro’nun Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Cipralex Nedir, Ne İşe Yarar? Cipralex’in Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı Ne kadar?

Augmentin Nedir, Ne İşe Yarar? Augmentin’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Amoklavin İlacı Nedir, Ne İşe Yarar? Amoklavin Fiyatı Ne Kadar, Yan Etkileri Nelerdir?

Editör: TE Bilisim