Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, yeni vakaları 7’sinin İç Moğolistan bölgesinde yurt dışından gelen kişilerde görüldüğü, 10 yurt içi vakanın ise 5’inin salgının ortaya çıktığı Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde, 3’ünün ülkenin kuzeydoğusundaki Jilin ve 1’inin de aynı bölgedeki Liaoning eyaletinde tespit edildiği belirtildi.

Vuhan’da karantinanın kaldırıldığı 7 Nisan’dan bu yana ilk kez topluluk içi enfeksiyona rastlandı. Tüm vakaların aynı apartman kompleksinde ortaya çıktığı ifade edildi.

Almanya’dan “Çin, DSÖ’ye baskı yaptı” iddiası! Gizlenmiş olabilir

Dünya

Habere Git

Güney Kore’de ise 9 Nisan’dan bu yana en yüksek günlük yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka artışı görüldü.

Yonhap ajansının haberine göre, ülkede son 24 saatte 35 yeni Kovid-19 vakasına rastlanırken, toplam vaka sayısı 10 bin 909’a yükseldi.

Bu, 9 Nisan’dan beri ülkede görülen en yüksek günlük vaka artışı oldu.

Güney Kore’de bugüne kadar Kovid-19’dan toplam 256 kişi hayatını kaybederken, 9 bin 632 kişi iyileşti.

EĞLENCE MEKANLARIYLA BAĞLANTILI VAKA SAYISI ARTIŞI

Sağlık yetkilileri, Kovid-19 testi geçen hafta pozitif çıkan 29 yaşındaki bir kişinin, ay başında başkent Seul’un Itaewon bölgesinde gittiği eğlence mekanlarıyla bağlantılı vaka sayısının 79’a yükseldiğini açıkladı.

Çin’in Kanada’ya sattığı 8 milyon maske standart dışı çıktı

Dünya

Habere Git

Yetkililer, 24 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında Itaewon’daki eğlence mekanlarına giden kişilerden, herhangi bir semptom göstermeseler dahi diğer kişilerle temastan kaçınmaları ve en yakın merkezde Kovid-19 testi yaptırmaları çağrısında bulundu.

Ülkede son 24 saatte görülen vakalardan 6’sının yurt dışı kaynaklı, 29’nun ise bu eğlence mekanlarına giden kişilerle bağlantılı olduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilisim