WhatsApp gizlilik sözleşmesi ne anlam geliyor? WhatsApp gizlilik ilkesi iptal etme nasıl yapılır? Sosyal medyada gündem olan WhatsApp uygulaması sorularına haberimizde detaylarına yer verdik. Sabah saatlerinde milyonlarca kullanıcısının karşısına çıkan gizlilik sözleşmesini kabul eden vatandaşlar sözleşmeyi nasıl iptal ederim diye araştırmaya başladı. Peki, WhatsApp gizlilik sözleşmesi ne anlam geliyor? WhatsApp gizlilik ilkesi iptal etme nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde…

Facebook çatısı altına girdikten sonra platformları bir araya getirmeye başlayan ve WhatsApp özelinde çalışmalarını sürdüren sosyal medya devi Facebook, WhatsApp kullanıcılarını kızdıracak yeni bir karara imza attı.

WHATSAPP GİZLİLİK İLKESİ NE ANLAM İÇERİYOR?

Sosyal medya devi Facebook, WhatsApp kullanıcılarını kızdıracak yeni bir karara imza attı.Koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak. 8 Şubat tarihinde WhatsApp’ı açan kullanıcıların karşısına çıkacak ekranda yeni koşullar kullanıcılara sunulacak ve kabul edilmesi istenecek.

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.

Burada tepki çeken nokta WhatsApp’ın yeni kurallarını ‘koşulsuz’ kabul ettirmek istemesi. Kullanıcılara bir seçenek bırakmayan WhatsApp, büyük bir tepkiye neden oldu.

WHATSAPP GİZLİLİK İLKESİ İPTAL ETME YAPILABİLİR Mİ?

8 Şubat tarihinde WhatsApp’ı açan kullanıcıların karşısına çıkacak ekranda yeni koşullar kullanıcılara sunulacak ve kabul edilmesi istenecek. Söz konusu sözleşmeyi kullanıcılar kabul edebilir ancak kabul etmeyen kullanıcılar uygulamayı kullanamama gibi durumla karışılabilirler.

Şuan için sözleşmeyi kabul eden kullanıcılar gizlilik ilkesi sözleşmeyi iptal edememektedirler. Ancak WhatsApp şirketi tarafından sağlanacak imkan doğrultusunda gizlilik sözleşmesi iptali söz konusu olabilir.

Editör: TE Bilisim