Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani, resmi ziyaret kapsamında ülkesinin ilişkileri normalleştirme anlaşması imzaladığı İsrail’e geldi.

Dışişleri Bakanı Zeyyani, İsrail, ABD ve Bahreyn arasında Batı Kudüs’te yapılacak üçlü toplantıya katılmak ve bazı temaslarda bulunmak için Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na ulaştı.

BAKANLIK DÜZEYİNDE İLK ZİYARET

İki ülke arasında ilişkileri normalleştirme anlaşmasının imzalanmasının ardından Bahreyn’den İsrail’e yapılan bakanlık düzeyindeki ilk ziyarette, ABD Başkanı Donald Trump’ın asistanı ve Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Avi Berkowitz’in önderliğindeki ABD’li heyet de Zeyyani’yi taşıyan uçaktaydı.

Zeyyani ve beraberindeki heyet, İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi tarafından Ben Gurion Havalimanı’nda karşılandı.

Ashkenazi ve Zeyyani Batı Kudüs’teki Dışişleri Bakanlığına geçerek burada görüşecek. Görüşmenin ardından Zeyyani ve beraberindeki heyet, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin tarafından kabul edilecek.

YENİ ANLAŞMALAR YOLDA

Zeyyani, daha sonra başbakanlık ofisinde Binyamin Netanyahu ile görüşecek ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da katılacağı İsrail, ABD ve Bahreyn üçlü toplantısına iştirak edecek.

Ziyarette İsrail ile Bahreyn arasında çok sayıda anlaşmanın imzalanacağı belirtildi.

İsrail ile Bahreyn arasında 15 Eylül’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı.

Dışişleri’nden İsrail’le normalleşme adımı atan Bahreyn’e kınama: Karar İsrail’i cesaretlendirir

Gündem

Habere Git

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasındaki normalleşme Ramallah’ta protesto edildi

Dünya

Habere Git

“BAE ve Bahreyn İsrail ile anlaşarak Mescid-i Aksa’daki İsrail egemenliğini onayladı”

Dünya

Habere Git

Normalleştirmenin ardından Bahreyn ile işgalci İsrail arasında deniz yolu hattı açılıyor!

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim