Yetim Dayanışma Günleri devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl yine on binlerce yetimin hayatını değiştirmek için projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda 7 Kasım, İHH tarafından “Oyuncak Bayramı” olarak ilan edildi. Proje ile birlikte Türkiye’deki yetim ve ihtiyaç sahibi 5 bin çocuğa oyuncak paketi hediye edilecek. Bir oyuncak paketinin 40 TL olarak belirlendiği projede çocuklar belki de hayatlarında ilk defa bir hediye paketi almış olacaklar. Proje ile birlikte çocukların hayatları boyunca unutamayacakları bir hediye paketiyle yüzlerinin güldürülmesi hedefleniyor.

Genç İHH tarafından ilki bu yıl gerçekleştirilen projenin kapsamı, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla genişletilerek tüm kurum ve kuruluşlar tarafından kutlanması bekleniyor.

İlk durak İstanbul

Oyuncak Bayramı, ilk olarak İstanbul’da icra edildi. Oyuncak paketleri ilk olarak İHH Genel Merkezi’nde hediye paketlerine yerleştirildi. Ardından ekipler, çocukları sevindirmek için yola çıktı. Küçükçekmece ilçesinde 28 farklı adresin kapısı teker teker çalındı ve 60 mağdur ve yetim çocuğa oyuncak paketleri hediye edildi.

Depremzede çocuklar unutulmadı

Geçtiğimiz hafta İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında evlerinden olan çocuklar da unutulmadı. İçinde bulundukları olumsuz durumdan uzaklaşmaları ve gündemlerini değiştirmeleri amacıyla Buca Hipodrom’da kalan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. 100 depremzede çocuğun istifade ettiği projede çocuklara oyuncağın yanı sıra çanta ve boyama kitabı da hediye edildi. Ayrıca çocuklarla sokak oyunları oynandı, masal anlatımı yapıldı. Çiçek ekimi ve deney atölyesi gibi etkinliklerle de çocukların unutamayacakları bir gün geçirmeleri sağlandı.

İyilik kervanına katılmak için;

İyilik kervanına katılarak yetim ve mağdur çocukların yüzünü güldürmek isteyen hayırseverler, Oyuncak Bayramı’na katkıda bulunmak için OYUNCAK yazıp 3072’ye SMS gönderdiklerinde 5 TL bağışta bulunabiliyor. Daha fazla yardım etmek isteyenler ise vakfın internet sitesinden ya da vakfın banka hesaplarına yine OYUNCAK açıklaması ile katkıda bulunabiliyor.

Editör: TE Bilisim