Kekik çayı, tüketen kişilere pek çok konuda yarar sağlayan oldukça faydalı bir çay türüdür. Kekik çayı hazırlanışı için ihtiyacınız olan yalnızca kurutulmuş, ince kıyılmış 2 tatlı kaşığı kekik ve 2 bardak sudur. Suyu kaynattıktan sonra içine hem kuru hem taze ince kıyılmış kekikleri ilave edin. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra kekik çayınız hazırlanmış olacak. Peki, Kekik çayının faydaları nelerdir? Kekik çayı neye iyi gelir? İşte mucizevi bitki hakkında bilinmesi gerekenler…

Kekik çayının faydaları Nelerdir? 

Kekik çayının sağlık açısından yararları arasında en çok bilinen romatizma ağrılarına iyi gelmesidir. Bununla birlikte kekik çayı kolon kanseri içinde önlem arz etmektedir. Kalp rahatsızlıkları çeken kişilere de kekik çayı içmeleri tavsiye edilir.

İşte maddeler halinde kekik çayının faydaları:

1. Solunum Sistemine Etkisi

Kekik çayı solunum sistemini olumlu bir şekilde etkilemektedir. bronşların açılmasını sağlayan kekik çayı solunum yolu rahatsızlıklarından kurtulmak için tedavinize destek sağlayan bir seçenek olarak tercih edilebilir. Bu hususta kekik çayı ile birlikte astım, bronşit, soğuk algınlığı ve öksürük gibi solunum yolunda meydana gelen hastalıklardan kurtulmanızı sağlamaktadır.

2. Romatizma Ağrılarına Çözüm

Romatizma ağrısı çekiyorsanız bu hususta kekik çayı tüketmeniz önerilmektedir. Zira kekik çayı kaslarınız da söz konusu olan kasılmaları engelleme ve kaslarınızı rahatlatma özelliğine sahiptir. Bu da romatizmaya dayalı olan ağrılarınızın önüne geçmenize yardımcı olacağım manasına geliyor. Dolayısı romatizma ağrıları olan kişiler kekik çayı tüketerek bu ağrıların indirilmesini sağlayabilir.

3. Kolon Kanserine Önlem

Kolon kanseri tedavisi gören kişiler için kekik çayı tedavilerini destekleyecek özellikleri barındırmaktadır. Zira kekik çayı bağırsakların çalışma fonksiyonlarını olumlu yönde etkilemektedir. Bağırsaklarımızda meydana gelen ağrılar kekik çayıyla ortadan kalkabilir. Bununla birlikte bağırsaklarımızda kramp problemleri yaşıyorsanız kekik çayı bu kramplara karşı da etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda gazların vücuttan atılmasında sağlamaktadır. Kekik çayı özellikle kolon kanseri için ciddi ölçüde iyileştirici özellikleri içinde barındırmaktadır.

4. Ağız Sağlığına Etkisi

Ağzınızın hijyenini ve sağlığını korumak için kekik çayı kullanabilirsiniz. Fakat kekik çayını bu hususta bir gargara gibi kullanmanız gerekmektedir. Kekikçayı ile gargara yaparak ağız ve diş hijyenini ciddi ölçüde sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte diş eti sağlığına da olumlu yönde etki eden kekik çayı gargarası ağız kokusunu gidermek konusunda da etkin bir çözümdür. Ülser gibi rahatsızlıklardan kaynaklı olarak meydana gelen ağız kokusunu önlemek için kekik çayı gargarası yapabilirsiniz.

5. Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir

Bağışıklık sisteminizin güçlenmesine de doğrudan olumlu yönde etki eden kekik çayı bağışıklığı kuvvetli olan ve sürekli hastalanan kişiler tarafından düzenli olarak tüketilmesi durumunda bu kişilerin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve kişilerin hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur. Kekik çayı A vitamini ve C vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Dolayısıyla bağışıklık sistemi düşük olan kişilere düzenli olarak kekik çayı tüketmesi önerilmektedir.

6. Stres Seviyesinin Azalmasını Sağlar

Kekik çayı sinirlerin yatışmasına da destek olmaktadır. Zira kekik çayının en iyi özelliklerinden biri dopamin ve serotonin seviyelerinin arttırılmasını sağlamasıdır. Böylece dopamin ve serotonin seviyesi atan kişilerin depresyon gibi ruh hastalıklarına yakalanmasına önlemektedir. Depresyon dışında anksiyete tedavisi için de etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkan kekik çayı bu etkiyi içeriğinde barındırdığı karvakrol sayesinde sağlamaktadır. Stres seviyesini ciddi ölçüde düşüren kekik çayı işleri kötü düşüncelerden ve kötü ruh halinden uzaklaştırmak konusunda oldukça etkilidir.

7. Kalp Sağlığına Olumlu Etkisi

Kalp rahatsızlığı çeken kişilerin içeriğinde potasyum ve manganez barındıran kekik çayını tüketmeleri önerilmektedir. Zira kekik çayı içeriğinde barındırdığı manganez ve potasyum sayesinde damarlarının gevşemesinde etkili olmaktadır. Böylece kekik çayı tüketimi ile birlikte kan basıncının kontrol altında tutulması da sağlanabilmektedir. Kekikçayının kalp ve damar üzerindeki bütün ve yetkileri ele alındığında kekik çayı tüketimi ile birlikte kişilerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskinin azaldığını söylemek mümkündür. Bununla birlikte kekik çayı tüketimi felç olasılığını da ciddi ölçüde azaltır.

Diriliş Postası olarak birbirinden farklı konularda bilgi amaçlı sunulan bu içerik serimizde kekik çayının faydalarından bahsettik. Dilerseniz faydalı bilgiler sayfamızı ziyaret ederek farklı konular arasından merak ettiklerinize göz atabilirsiniz. Günün son dakika haberleri ve önemli gelişmeleri için son dakika sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Kefirin Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Keçiboynuzu Faydaları | Kilo vermek istiyorsanız… Keçiboynuzu Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Editör: TE Bilisim