Sefirin Kızı’nın sevilen karakterlerinden, konağın neşeli yüzü Elvan’ı canlandıran Hivda Zizan Alp aslen nerelidir, yaşı ve doğum tarihi, mesleki kariyeri ve yaşam öyküsüne dair detaylar merak ediliyor. Başarılı oyunculuğuyla beğeni toplayan Hivda Zizan Alp, konağın dobra karakteri, Yahya’nın karısı ve Halisefe’nin ‘gök görmedik Elvan’ deyimiyle akıllarda kalan, kocasından önce kaynanasına sevdalanıp Yahya’nın karısı değil, Halisefe’nin gelini olarak konağa adım atan Elvan karakteriyle çok sevildi. Güzel oyuncuyu daha yakından tanımak isteyenler için, ‘Hivda Zizan Alp aslen nereli, kaç yaşında, boyu kaç? Sefirin Kızı Elvan (Hivda Zizan Alp) kimdir?’ sorularının yanıtı yazımızın devamında…

Hivda Zizan Alp aslen nereli, kaç yaşında, boyu kaç? Sefirin Kızı Elvan (Hivda Zizan Alp) kimdir?

Sefirin Kızı’nda neşeli ve biraz da patavatsız ama iyi niyetiyle dikkati çeken ‘Elvan’ rolünü üstlenen Hivda Zizan Alp, 9 Kasım 1993 yılında İstanbul’da doğdu.

Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan 28 yaşındaki güzel oyuncu, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Keman Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nde de eğitim alan yetenekli oyuncu Hivda Zizan Alp, sanat hayatına 2012 yılında ‘Küskün Müzikal’ Emek Sahnesi‘nde Orkestra Şefi ve Kemancı olarak adım atmıştır.

2013 yılında oyunculuk hayatına ‘Kaçak’ dizisinde bölüm oyuncusu olarak atılan başarılı oyuncu, 2014’te Yeşil Deniz dizisindeki ‘Arife’ rolü ile en büyük çıkışını yaptı. 2015’te ‘Mordkommision İstanbul’ filminde bölüm oyuncusu olarak yer aldı ve daha sonra da çeşitli yapımlarda sergilediği başarısıyla müzik, tiyatro ve dizi film çalışmalarına devam etti.

Sefirin Kızı dizisinde Elvan, Yahya ile aralarının bozulması ve yaşadıkları ayrılığın ardından zor günler geçirmekte.

Özellikle Halise Ana ve Sancar Efe’nin desteğiyle konaktan ayrılmayan Elvan’ın hayatta kan bağı olan kimsesi yok.

Öte yandan Kahraman Boz’un kayıp kız kardeşi araştırılırken, akıllardaki, ‘Elvan Kahraman’ın kız kardeşi mi’ sorusu da yanıt bekliyor.

Editör: TE Bilisim