İzmir’de artçı sarsıntılar devam ediyor. Ege Denizi’nde art arda 4 ve 5 şiddetli depremler meydana gelir bu depremler İstanbul’da da hissedildi. Saatler 11:35 gösterdiğinde İzmir Karaburun’da yaşanan deprem İstanbul’dan da hissedildi. İstanbullu vatandaşlar büyük korku ve panik yaşarken “İstanbul’da deprem mi oldu?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, İstanbul’da deprem mi yaşandı? İşte detaylar…

İSTANBUL’DA DEPREM Mİ OLDU?

Duyurulan anlık sarsıntılar her gün milyonlarca kişinin gündeminde yerini alırken Ege Denizi’nde gerçekleşen 4.9 şiddetindeki depremin bildirilmesinin ardından sarsıntının İstanbul’un bazı ilçelerinden hissedildiği bildirildi. Bu kapsamda vatandaşların sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sarsıntının şiddetini gözler önüne serdi.

İzmir’de yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından 25 dakika sonrasında İzmir Karaburun merkezli 5.1 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha oldu. İstanbul’da da hissedilen deprem sosyal medyada da gündem oldu. Panik olan birçok kişi sosyal medyadan şiddetli bir sarsıntı hissettiklerini paylaştı.

24 kilometre altında gerçekleşen depremin şiddeti AFAD tarafından 5.1, Kandilli tarafından ise 5.2 olarak duyuruldu. Deprem, İstanbul’da da hissedildi.

BAKAN KURUM’DAN AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR DURUMLA KARŞILAŞMADIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili olarak, “Ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık.” açıklamasını yaptı.

İZMİR DEPREMİ İLE İLGİLİ VALİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında bir dakika arayla meydana gelen 5,1 ve 4,8 büyüklüğündeki depremlerde kendilerine şu ana kadar herhangi can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadığını söyledi.

Köşger, sabah saatlerindeki depremlerin ardından kent genelinde tarama yapıldığını belirtti. Vali, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumunun bildirilmediğini kaydetti.

Alandaki taramaların sürdüğünü aktaran Köşger, “Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor.” ifadelerini kullandı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim