Süper Lig’in 22. Haftasında Beşiktaş, eski hocası Abdullah Avcı’nın formda ekibi Trabzonspor’u yenerek liderliğini sürdürmek istiyor. Trabzonspor ise yakaladığı serinin ardından gözünü zirveye dikti. Heyecan dolu mücadele saatler kalırken sporseverler maç hakkında detayları araştırmaya başladı. Özellikle maçın yayın saati, kanalı ve muhtemel 11’leri futbolseverler tarafından araştırılıyor. İşte Beşiktaş – Trabzonspor maçının muhtemel 11’leri…

Derbi maçta ligin iki formda ekibi Beşiktaş ve Trabzonspor kozlarını paylaşacaklar. Vodafone Park’ta oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

AVCI ESKİ TAKIMINA KARŞI

Trabzonspor’un başına geçtikten sonra üst üste kazandığı puanlarla bordo-mavili takımı ligde üst sıralara tırmandıran teknik direktör Abdullah Avcı eski takımına karşı ilk kez mücadele edecek.

Geçen sezon Beşiktaş’ta göreve başlayan ancak beklediği sonuçları alamayan Avcı’nın geçen sezon ikinci yarının ilk maçında Demir Grup Sivasspor’a karşı yaşadığı 2-1’lik yenilginin ardından Beşiktaş yönetimi tarafından görevine son verilmişti.

131.RANDEVU

Beşiktaş ile Trabzonspor, 132. kez karşı karşıya gelecek. Trabzonspor’un 2-0 galibiyetiyle 11 Ekim 1973’te başlayan 47 yıllık rekabette, geride kalan 131 resmi karşılaşmanın 54’ünü Beşiktaş, 45’ini bordo-mavili ekip kazandı, 32 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların 182 golüne, bordo-mavililer 146 golle karşılık verdi.

EKSİKLER

Beşiktaş’ta sakatlığı bulunan Gökhan Töre, bu maçta takımdan ayrı kalacak.

Trabzonspor’da cezalı Kamil Ahmet Çörekçi’nin yanı sıra uzun süreli sakatlıkları bulunan Abdülkadir Ömür ve Anders Trondsen kadroda yoklar. Yeni transfer Anastasios Bakasetas ise kafilede yer alıyor.

Beşiktaş’ta Domagoj Vida, Bernard Mensah ve Rachid Ghezzal, bu karşılaşma öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Trabzonspor’da ise Abdulkadir Parmak dışında sınırda olan biri yok.

BEŞİKTAŞ – TRABZONSPOR MAÇININ MUHTEMEL 11’LERİ!

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan, Josef, Atiba, Mensah, Ghezzal, Larin, Aboubakar.

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Vitor Hugo, Edgar Ie, Marlon, Berat, Baker, Flavio, Ekuban, Nwakaeme, Djaniny.

Editör: TE Bilisim