Rus milyarder Arkady Rotenberg, Putin’in Karadeniz kıyısında 1,5 milyar dolara yaptırdığı iddia edilen sarayın kendisine ait olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘judo arkadaşı’ olarak da bilinen yakın müttefiki Rotenberg, “Burası benim. Birkaç yıl önce kreditörlerle anlaşma yaparak bu araziyi satın aldım” diyerek, mülkün otele dönüştürüleceğini belirtti.

100 MİLYONDAN FAZLA İZLENDİ

“Her şey büyük bir özenle ve profesyonelce yapıldı” diyen milyarder ayrıca “Oteldeki çalışmaları birkaç yıl içinde bitireceğimizi umuyorum” şeklinde konuştu.

Putin’e ait olduğu iddia edilen saray.

Muhalif Aleksey Navalny’nin tutuklanmasının ardından Youtube’da yayınlanan videoda söz konusu sarayın Putin’e olduğu iddia edilmiş, video 100 milyondan fazla tarafından izlenmişti.

PUTİN: VİDEO MONTAJ

Karadeniz’deki binanın kendisine ait olduğuna dair iddiaları “montaj” diyerek reddeden Rusya lideri Putin videonun, muhalefetin ‘Rus halkının beynini yıkamak amacıyla montaj yoluyla yapılmış manipulasyon denemesi’ yorumunda bulunmuştu.

Ayrıca Rus devlet televizyonu da mülkün Putin’e ait olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

“KORKMUYORUM”

Yoğun bakımda yattığı dönemde Moskova’ya döner dönmez bu filmi yayınlama kararı aldıklarını belirten Navalny “Putin’in Sarayı: Dünyanın en büyük rüşvetinin tarihçesi” adlı 1 saat 52 dakika süren videoda Putin’in rüşvet aldığına dair iddialarını belgeler eşliğinde açıklıyor ve Putin’den korkmadığını dile getiriyor.

Editör: TE Bilisim