Bedava tablet başvurusu nasıl yapılır? 2021 tablet başvurusu nereden yapılır? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Milyonlarca öğrenci derslerini internet üzerinden görüyor. Koronavirüs salgını sürecinde uzaktan eğitim gören öğrenciler için tabletler olmazsa olmaz. Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un ücretsiz tablet dağıtımı müjdesinin ardından konuya yönelik araştırmalar da artış gösterdi. Peki, Bedava tablet başvurusu nasıl yapılır? 2021 tablet başvurusu nereden yapılır? İşte detaylar…

BEDAVA TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 2021 TABLET BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarına ücretsiz tablet dağıtımı yapıyor. Bakan Ziya Selçuk, 500 tablet dağıtımının tamamlandığını Şubat ayında ise 100 bin adet dağıtıma başlandığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tablet dağıtımlarında her hafta daha çok öğrencimize ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ocak ayı bitmeden söz verdiğimiz gibi 500.000 tabletin dağıtımını tamamladık. Yeni hedefimiz, Şubat'ta 100 bin tableti daha çocuklarımıza ulaştırmak. Hep birlikte daha fazlasını başaracağız." sözlerini kullandı.

BEDAVA TABLET BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bazı belediyeler de tablet kampanyası düzenlemeye başladılar. Belediyeler tarafından sağlanan tablet başvurusu için öğrenci adı soyadı, adresi bilgileri, veli bilgileri, okul sınıf bilgilerinin yazılması gerekiyor. İnternet üzerinden sağlanan başvuru formu tamamlandıktan sonra ücretsiz tablet başvuru işlemi gerçekleşiyor.

Tablet başvuru formu var mı? Soruları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un müjdeli haberin ardından merak konusu oldu. Bakan Selçuk Şubat ayında 100 bin yeni tabletin ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacağını açıkladı.

ŞUBAT AYINDA 100 BİN TABLET DAĞITILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tablet dağıtımlarında her hafta daha çok öğrencilerimize ulaşmanın sevincini yaşıyoruz." dedi. Yeni hedeflerinin olduğunu altını çizen Selçuk "Ocak ayı bitmeden söz verdiğimiz gibi 500.000 tabletin dağıtımını tamamladık" ifadelerini kullandı.

TABLET BAŞVURUSU FORMUNA DİKKAT!

Ücretsiz tabletler, ailenin gelir durumu, öğrencilerin başarısı ve ihtiyaç durumuna göre İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından verilecek. Öğrencilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmıyor. İnternette dolaşan tablet başvuru formlarına ise itibar etmeyiniz.

Editör: TE Bilisim