Günlük konuların tartışıldığı Twitter'da bugün dikkat çeken başlıklar arasında yer alan “Kanka Günü” etiketi hakkında bazı sorular merak konusu oldu. Özellikle Kankalar günü veya Dünya Arkadaşlık günü hakkında detaylar kullanıcılar tarafından araştırma konusu oldu. Peki, Kankalar günü ne zaman 2021? Dünya Arkadaşlık günü nedir?

KANKALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2021?

30 Nisan Dünya Kankalar Günü olarak kutlanıyor. Hayatta en önemli duygulardan biri olan arkadaşlık duygusu için seçilen bu özel günün anlamı büyük.

DÜNYA ARKADAŞLIK GÜNÜ NEDİR?

Dünya Arkadaşlık günün kutlama tarihi ise Dünya Kankalar gününden farklıdır. Dünya Arkadaşlık Günü ya da Dünya Dostluk Günü 1958 yılında birkaç Güney Amerika ülkesinde kutlanmıştır. Özellikle Paraguay’da.  İlk Dünya Dostluk Günü 30 Temmuz 1958 yılında önerilmiştir. 27 Nisan 2011 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından resmi Uluslararası Dostluk Günü olarak 30 Temmuz ilan edildi. Ancak, Hindistan gibi bazı ülkeler de Dünya Arkadaşlık Günü Ağustos ayının ilk pazar günü olarak kutlandı.

arış Kültürü konusunda Eylem Programı ve Deklerasyonu (A/RES/53/243) 1999 yılında kabul edildi ve ülkelerde, kurumlarda ve bireylerde barış kültürünün hakim olabilmesi için 8 başlık belirlendi:

  •  * Eğitim yoluyla barış kültürü oluşturmak;
  • *Sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmeyi artırmak;
  • *İnsan Haklarına saygıyı yükseltmek;
  • *Kadın ve erkek eşitliğini gerçekleştirmek;
  • *Demokratik katılımı artırmak;
  • *Anlayış, tolerans ve dayanışmayı güçlendirmek;
  • *Katılımcı iletişimi ve bilginin serbestçe dolaşımını desteklemek;
  • *Uluslararası barış ve güvenliği desteklemek.

DÜNYA ARKADAŞLIK GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞ?

Dünya Arkadaşlık Günü fikri ilk olarak 20 Temmuz 1958 yılında Dr. Artemio Bracho tarafından bir arkadaşı ile Puerto Pinasco’da akşam yemeği yerken önerilmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Dostluk Günü olarak 30 Temmuz olarak kararlaştırmış fakat bazı ülkeler de ise Ağustos ayının ilk Pazar günü kutlanır.

Editör: TE Bilisim