İbrahim Seçkin Talaş / Ankara / Özel Haber

BELTUR bünyesinden işe giren ve görevini İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde Beyaz Gezi Birimi’nde sürdürürken, İBB yönetiminin işten çıkardığı çalışanlardan sadece bir tanesi. Yasin Yolcu, işten atılış sürecinde yaşadıklarını anlattı. Yolcu, çalıştıkları süre boyunca kendisiyle beraber işten atılan arkadaşlarının hiçbir şekilde partizanlık yapmadığını belirterek, “Ne kurumu ne üst yöneticileri kötüleyecek hiçbir şey yapmadık. Ne sosyal medyadan ne de bireysel olsun konuşmadık. Bizi kovmak için hiçbir bahaneleri yokken işten çıkardılar” dedi.

İBB İKNA ODALARI KURDU

6 Ekim 2020 tarihinde işten atıldıklarını belirten Yolcu, toplamda 75 kişi olduklarını sonrasında 40’a yakın kişinin işe geri alındığını ancak kendisiyle beraber 33 kişiye çıkış verildiğini söyledi. Yolcu, salgın sürecinde arkadaşlarının ve kendisinin defalarca ikna odalarına çağrılarak farklı birimlerde çalışmaya zorlandığının altını çizdi.

Yolcu, İBB yönetiminin ikna odalarına ilişkin, “Bu ikna odalarına içeriye tek tek alıyorlar. 5-6 kişilik komisyon kuruyorlar. Bizlere içeride başka iştirak şirketleri teklif ediliyor. Haklarınızla beraber deniyor. Haklarınız dediği kıdemimizle beraber. Oraya gönderiyorlar ama maaşımız, sosyal sigortamız yani sosyal haklarımız düşürülmüş şekilde gidiyoruz. Onlar hak olarak söylüyor tabii ki bunları ama hak değil tabii. Bize bilet kesme işi, sayaç okuma işi teklif edildi. Bunları teklif ederken de birini seçerseniz çalışacaksanız, seçmezseniz çıkışınız verilecek dendi” diye konuştu.

SALGIN BAHANESİYLE İŞÇİ KIYIMI

2 Şubat’ta ilk davalarının görüleceğini belirten Yolcu, ikna odalarında düşük şartlarla teklif edilen iş de dahil olmak üzere hepsinin belgesinin mevcut olduğuna değindi. Yolcu, İBB yönetiminin salgını bahane ettiğini söyleyerek, “1 Mayıs tarihinde 75 kişiyi topladılar. Bize siz bizim personelimizsiniz. Salgından dolayı sizleri ücretsize çıkartacağız. Ücretsiz bittikten sonra sizleri geri alacağız dediler. Oyalama taktikleri başladı. Birkaç gün sonra İGDAŞ sayaç okuma personeli gerekiyor deyip çalışmak isteyen gelsin dediler. Ücretsize çıkartırken kendi adamlarını işe alıyorlardı. 153 Çağrı Merkezi’nde çalışan elemanların birçoğu yeni personel” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim