Ceyhun Aşirov-Azerbaycan

Dağlık Karabağ’daki Ermenistan güçleri MHP’nin Şuşa’da yaptıracağı okul projesine karşı çıktılar.

Dünya tarafından tanınmayan Ermenistan güçlerinin Hankentin’deki Dışişleri, “Milliyetçi Hareket Partisinin Şuşa kentinde yapmaya çalıştığı projelerden ciddi rahatsızız. Buna asla izin vermeyeceğiz. Artsak’da (Karabağ) Türkçülüğün gelişmesi hem bize hem de komşu ülkeler için tehdit oluşturuyor.” açıklamasında bulundu.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Türkiye ve Azerbaycan'ın Karabağ’daki politikalarını da kınadıklarını süren ayrılıkçı güçler uluslararası topluma destek çağrısında bulundular.

İki hafta önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müsaade etmesi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de uygun bulması halinde verdiği talimatla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa'da dokuz derslik bir ilkokul yapmak istediklerini açıklamış, projeye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den de destek gelince bir gurup MHP’li heyet Bakü’ye giderek gerekli çalışmayı başlatmıştı.

TARİH VE KÜLTÜRÜN MERKEZİ

Ermenistan işgalinden 28 yıl sonra kurtarılan Şuşa, Azerbaycanlılar için sadece bir şehir olmaktan çok daha fazla anlam taşıyor.

Şuşa, Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olmasının yanı son derece stratejik bir konumadır.

Ermenistan tarafı Şuşa şehrinin Azerbaycan’ın kontrolüne geçmesini bir türlü kabullenmek istemiyor.

Editör: TE Bilisim