ÖSYM, YÖKDİL/1 başvuru işlemlerinin alınmaya başladığını duyurdu. ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimiyle birlikte YÖKDİL başvuruları 5 Şubat (bugün) tarihinde başlıyor. Adaylar, YÖKDİL başvuru ücretini araştırmaya başladı ve sınav ücretinin hangi bankalara yatırılması gerektiğini öğrenmek için arayışa koyuldu. Peki, YÖKDİL başvuruları ne zaman başlayacak? İşte YÖKDİL 2021 başvuru kılavuzu il ilgili detayları haberimizde derledik.

YÖKDİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? İŞTE YÖKDİL 2021 BAŞVURU KILAVUZU

YÖKDİL başvuru kılavuzu henüz yayımlandı. Başvurular 05.02.2021 tarihinde başlayacak ve 15.02.2021 tarihine kadar devam edecek. Yayımlanacak olan kılavuz içerisinde başvuru ücreti de belli olacak.

Sınav 28.03.2021’de gerçekleştirilecek. YÖKDİL sonuçları ise 20 Nisan’da açıklanacak.

YÖKDİL başvuruları ne zaman yapılacak Gözler YÖKDİL 2021 başvuru kılavuzunda

YÖKDİL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Son yapılan sınavda adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabildiler.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyordu. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabildiler.

Editör: TE Bilisim