Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ni bahane ederek  darbe çığırtkanlığı yapan Ahmet Şık hakkında soruşturma başlatıldı.

Yapılan açıklamada; "Bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında; Bağımsız milletvekili Ahmet Şık'ın Boğaziçi protestolarını bahane ederek, "bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın" çağrısında bulunduğuna dair haberler yer alması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından, 27. Dönem bağımsız milletvekili Ahmet ŞIK hakkında TCK 214. Maddesi kapsamında "Suç işlemek için alenen tahrik" suçundan soruşturma başlatıldığı" kaydedildi.

DARBE İMASI!

Darbe imalı eylem çağrısı yapan eski HDP'li İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık sosyal medyada büyük tepki topladı. Şık, gündem olan videoda 'sokağa inin' mesajı vererek, "Kimse 'Seçimle gidiyorlar' sayıklamasının peşinden gitmesin artık. Mafyayla hukukla, bunların hukuku ile mücadele edilmez. Evrensel hukuk normlarının olduğu bir hukukla mücadele etmek için herkes yurttaşlık görevini yerine getirmeli, bu mücadeleye omuz verilmeli." dedi. 

Editör: TE Bilisim