Passolig engelli kartı alınması  durumunda ücretsiz şekilde maçlara girilebiliyor. Başbakanlık tarafından verilen engelli kartı ile başvurması durumunda passolig engelli kartına sahip olunur. Engelli bireyler yanlarında bir kişilik refakatçi kontenjanıyla maçları izleyebilir. Fakat bunun için passolig sahibi olmaları gerekir. Passolig kartı olmayanlar maçlara alınmaz. Engelli birey maç gününden önce kulübe giderek durumunu anlatırsa kulübün sahip olduğu engelli kontenjanından yararlanarak maçları ücretsiz olarak izleyebilir.

Engelli Kimlik Kartı Nasıl Alınır?

Engelli kimlik kartı alımı için kişinin ikamet adresindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuru yapması gerekir. Bu kart zihinsel, duyusal, bedensel veya sosyal yeteneklerinin en az %40’ını kaybetmiş vatandaşlara verilir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuru sırasında gerekli olan evraklar şunlardır:

·         Engelli sağlık kurulu raporu aslı ya da onaylanmış fotokopisi

·         2 adet vesikalık fotoğraf

·         Engelli kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi

·         Engelli kimlik kartı başvuru dilekçe

Gerekli evraklar hazırlanıp başvuru yapıldıktan sonra engelli kişi kart almaya uygun görülürse engelli kimlik kartı başvuru formu hazırlanır ve başvurusu tamamlanmış sayılır. Bakanlığın gerekli işlemleri yapmasının ardından en kısa sürede engelli kimlik kartınız elinize ulaştırılır. Bu yöntemin dışında E- devlet üzerinden de başvurunuzu yapabilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümünden bu başvuruyu yapabilirsiniz. Bu kartla engelli bireyler için oluşturulmuş hak ve hizmetleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Passolig Engelli Bilet Nedir?

Passolig engelli bilet futbol kulüplerinin engelli taraftarları için oluşturdukları bir sistemdir. Passolig engelli kartı ile giriş yapılabilecek maçların biletini e-bilet kapsamında internet üzerinden kartlara yüklenir. Maça giriş sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen engelli kartı ve T.C. kimlik kartı kişinin yanında olmalıdır. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve başvuru adresleri futbol takımlarının resmi internet sitelerinde anlatılmıştır. E-bilet almak için taraftarı olduğunu futbol kulübünün internet sitesi üzerindeki yönlendirmeleri takip ederek maç biletinizi kartınıza yükleyebilirsiniz. Takımların tanıdığı bu avantaj hem engelliler hem gaziler için geçerlidir. Aynı zamanda engeliler ve gaziler yanlarında getirecekleri refakatçiler için de bilet alımı yapılabilir. Kulüpleri belirlediği kontenjandan yararlanarak keyifli bir şekilde maç izlenebilir.

Passolig Kart Nedir?

Passolig kart kullanan kişiler maç günlerinde sıra beklemeden, güvenli olarak stadyuma giriş yaparak maç izleyebilir. Taraftarların kullandığı bu uygulama Türkiye Futbol Federasyonu tarafından başlatılmış bir elektronik bilet sistemidir. Eskiden bilet almak için sırada beklemeler bu uygulama ile son bulmuştur. Taraftarlara maçlara kolay ve hızlı giriş sağlarken kulüplere de gelir alanı oluşturmuştur. Bu kartla kişiye özel kampanyalar ve farklı alışveriş fırsatları sunulur. Farklı avantajlar sunan passolig kart çeşitleri bulunur. Bu çeşitler Passolig Kredi Kartı, Passolig Banka Kartı ve Passolig Cüzdan Ön Ödemeli Kart şeklinde sıralanabilir.

Passolig Nasıl Çıkartılır?

Passolig kart çıkartmak isteyen kişiler www.passolig.com.tr adresini ziyaret etmelidir. Passolig engelli kartı uygulamasından yararlanmak için öncelikle bu adrese girerek passolig sahibi olmalısınız. Siteye girdikten sonra Hemen al yazılı butona tıklayıp üyelik oluşturmanız gerekir. Passolig kartınız için başvuru formunu doldurduktan sonra telefonunuza mesajla gelecek şifreyi kartınızı alırken kullanacaksınız. Size gelen şifreyi girip kart tipinizi seçmeli ve seçtiğiniz karta göre ödemenizi yaparak başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz. Kartınız kargo yoluyla verdiğiniz adrese gelir. Ayrıca isterseniz stadyum gişelerinden veya PTT şubelerinden de alabilirsiniz. Kartınız elinize ulaşmadan stadyumdan tek girişlik kart alarak biletini aldığınız maçlara gitmeye başlayabilirsiniz. Kartınız geldikten sonra internetten bilet alarak maçlara passolig kartınızla kolay ve güvenli bir şekilde girebilirsiniz. Passolig kartın sunduğu hediye bilet, size özel kampanyalar ve promosyonlar gibi birçok ek hizmetten yararlanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim