PTT iş başvurusunun nasıl yapılacağı kısaca şöyle anlatılabilir: Gerekli şartları taşımak kaydıyla iş başvurusu PTT’nin resmî web sitesinden yapılmaktadır. Web sitesinden yapılan başvurudan sonra düzenlenecek olan yazılı ya da sözlü sınavlara katılmak gerekmektedir. Başvuran adaylar seçtikleri alanda, aldıkları puana göre değerlendirilecektir. İşçi alımı için kurum istihdam edilecek personel sayısını ve şartları belirttikten sonra PTT iş başvurusu yapılabilmektedir.

PTT İş Başvurusu Şartları Nelerdir?

·         Başvuran adayların Türk vatandaşı olması gerekmektedir.

·         Başvuran kişinin on sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

·         Kamu haklarından yasaklı olmamak ve herhangi bir ceza almamış olmak gerekmektedir. Buna göre; hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, devlet güvenliğine karşı suçlar ve buna benzer suçları işlemiş olan kişiler başvuru yapamayacaktır.

·         Erkek adayların askerlik hizmetini yapmış olan, henüz askerlik çağına gelmemiş olan ve askerliğini tecil ettirmek suretiyle ertelemiş olması gerekmektedir.

·         Devlet kurumları içerisinde çalışırken emekli olmamak gerekmektedir.

·         Kurumun yaptığı mülakatlarda başarılı olunmalıdır.

·         Daha önce kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıp da bu kurumlardan disiplin cezası almamış olmak gerekmektedir.

·         İş başvurusu öncesinde yapılmış olan KPSS sınavına katılmış olunmalıdır.

Yukarıdaki PTT iş başvurusu şartlarını taşıyan kişiler PTT’nin web sitesinden iş başvurusunda bulunmaları mümkündür.

PTT Personel Alımı Tarihleri Belli Midir?

PTT personel alımı tarihleri genel olarak belli değildir. Diğer kamu kurumlarında aralıklı olarak personel alımı yapıldığı gibi PTT’de de aralıklı olarak personel alımı yapılabilmektedir. Ancak genelde ihtiyaca göre istihdam edilecek personel alımı için PTT’nin web sitesinden duyuru yayınlanmaktadır. Bu nedenle başvuracak kişilerin PTT’nin web sitesini takip etmeleri gerekmektedir.

PTT KPSS’siz Alım Yapmakta Mıdır?

Başka kamu kurumlarının da yaptığı gibi bazen PTT KPSS şartı aramadan personel alımı yapmaktadır. KPSS şartı aramadan yapılan personel alımında yukarıda sayılan şartlar yine aranmaktadır. KPSS şartı aramadan yapılan alımda avukat, sistem yönetimi, php developer, bankacı, network sorumlusu ve başka meslekler için PTT’de çalışan personel alımı yapılabilmektedir. Bunun için ise PTT iş başvurusu yapılması gerekmektedir.

PTT Özel Güvenlik Alımı Nasıldır?

PTT özel güvenlik alımı PTT’nin web sitesi üzerinden yapılan ilana göre yapılmaktadır. PTT PAL resmî sitesi üzerinden operasyon görevlisi, özel güvenlik ve genel başvuru olmak üzere 3 farklı kadro için başvuru kabul edilmektedir. Başvurular yapıldıktan sonra PTT yetkilileri tarafından değerlendirilerek başvuranlara geri dönüşler yapılmaktadır.

Özel güvenlik alımı için doldurulması gereken başvuru formu web sitesinde yayınlanmaktadır. Başvuru formu istenilen bilgilerle (referans, iş tecrübesi, alınmış kurs ya da seminerler vb.) doldurulduktan sonra web sitesine kaydedilerek sonuçların açıklanması beklenecektir.

PTT Özel Güvenlik Başvuru Şartları Nelerdir?

·         Türk vatandaşı olunmalıdır.

·         Kamu haklarından mahrum olunmamalıdır.

·         Başvuru yapanların daha önce herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmaması gerekmektedir.

·         Erkek adayların askerliklerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

·         Başvuran adayların görev yapmalarını engelleyecek herhangi bir sağlık problemi olmamalıdır.

·         En az lise mezunu olunması gerekmektedir.

·         Herhangi bir suçtan dolayı adli sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir.

·         5188 sayılı özel güvenlik sertifikasına sahip olunması gerekmektedir.

·         Takım çalışmasına ayak uydurmak ve iletişim becerisi yüksek olunması gerekmektedir.

PTT özel güvenlik başvuru şartları yukarıda maddeleyerek sayılmıştır. Bu şartları taşımayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir, bu nedenle başvuru yaparken bu şartların dikkate alınması gerekmektedir.

PTT Personel Maaşları Nasıldır?

PTT personel maaşları kişinin konumuna ve performansına göre farklılık göstermektedir. Gişe ve büro memuru olarak çalışanlar ortalama 1.350 – 1.650 TL arasında maaş almaktadır. Bu miktar 4800 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Dağıtıcı personelleri ise aylık 1.150 – 1.450 TL arasında maaş alırken dağıtıcı ekibi maaşları 4.790 TL’ye kadar yükselebilmektedir.

PTT’de görevli bir avukat ve PTT uzmanı aylık olarak 6.150 TL maaş alırken PTT mühendisleri 6.000 TL, PTT mimarları 5.850 TL, PTT teknikeri 4.950 TL maaş almaktadır. Performansa ve kıdeme göre bu maaş miktarlarından farklılıklar görülebilmektedir. Sayılan mesleklerden birinde çalışmak isteyenlerin PTT iş başvurusu imkanını değerlendirmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim