Anayasa Mahkemesi üyeliğine Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Yargıtay Üyesi İrfan Fidan seçildi. Fidan daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunmuş ve birkaç ay önce Yargıtay üyeliğine seçilmişti. Peki, İrfan Fidan kimdir? Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan nerelidir? İşte detaylar…

YEMİN TÖRENİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA KATILDI

Yemin töreninde konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasaya ve ilgili kanuna göre idari ve yargısal makamlar, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamakla yükümlüdür. Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığı ve buna bağlı olarak uygulanma zorunluluğu, anayasal hak ve özgürlüklerin korunmasının da güvencesidir.

Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, Anayasayı tamamen anlamsız ve işlevsiz hale getirebilir. Anayasanın anlamsız hale geldiği, bireylerin ve toplumun hukuka ve devlete olan güveninin sarsıldığı yerde ise bizleri bir arada tutan değerleri koruma imkanı kalmayacaktır" dedi.

İRFAN FİDAN KİMDİR?

27 Kasım'da Yargıtay üyeliğine seçilen ve Anayasa Mahkemesi ( AYM) üyeliğine aday olduğunu açıklayan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan AYM üyeliğine seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Nevzat Özsoy ve Mustafa Erol'un da aday gösterildiği seçime ilişkin karar bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

1999 yılının Ağustos ayında Akkışla Cumhuriyet Savcısı olarak başladığı meslek hayatına sırasıyla; Aşkale, Çaycuma, Dörtyol, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak devam etti. Fidan 2015 yılı Şubat ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili; 26.07.2016 tarihinde de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

Editör: TE Bilisim