MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 'MYK-MDK Ortak Toplantısı' sonrası yazılı açıklamada bulundu. Bahçeli, MHP 12'nci Olağan Büyük Kurultayı'nın 18 Mart 2018 tarihinde yapıldığını, bu kapsamda delegelerin oylarıyla Merkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu'nda görev alacakların belirlendiğini anımsattı.

"13'ÜNCÜ OLAĞAN BÜYÜK KURULTAYIMIZ 18 MART'TA"

Bahçeli, partilerinin önündeki en önemli siyasi olaylardan birisinin de 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı olduğunu belirterek, "Daha önce açıklanan kurultay tarihimizin 14 Mart 2021 Pazar günü olduğu hatırlardadır. Ancak salgın şartlarının ağırlığı ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması nedeniyle 13'üncü Olağan Büyük Kurultayımızın 18 Mart 2021 Perşembe günü maske, mesafe ve temizlik şartlarına titizlikle riayet eden dava arkadaşlarımızın katılımıyla yapılması bugünkü Merkez Yönetim Kurulumuzda kararlaştırılmıştır.

İl ve ilçe kongre süreçlerinde yaşanan güzelliklerin, sağduyunun, şuurun ve heyecan dalgasının temerküz ederek Büyük Kurultayımız'a yansıması amacımız ve arzumuzdur. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacaktır. Üç yıllık zaman diliminde Merkez Yönetim Kurulu'nda ve Merkez Disiplin Kurulu'nda görev alan değerli dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Taşıdığımız niyet, sahip olduğumuz haslet, tavizi imkansız Türk ve Türkiye sevdamız, millete mensubiyet onurumuz dava ahlakımızın refakatiyle inanıyorum ki, kutlu bir geleceğin kapısını ardına kadar aralayacaktır. Sefer bizden zafer Allah'tandır. Gayret bizden takdir büyük Türk milletindedir" ifadesini kullandı.

YENİDEN ADAY OLACAK

Öte yandan Bahçeli, 18 Mart 2021'de yapılması kararlaştırılan Kurultay'da MHP Genel Başkanlığı'na yeniden aday olduğunu duyurdu.

Editör: TE Bilisim