Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kars’ta devam eden "Kış-2021 Türkiye- Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı"nda konuştu.

Milli Savunma Bakanı Akar açıklamasında TSK ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri donanımıyla, nitelikli personeliyle kendisine verilecek her türlü görevi karada, denizde, havada, kışın, yazın, dağda, ovada yapabilecek güçte olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bakan Akar, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ifade ederek “Tehdit ve tehlikelerin sadece niceliği değil, niteliği de değişti." dedi.

TERÖR KORİDORU PARÇALANDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açıklamalarından satır başları:

NATO konusundaki bilgi ve tecrübelerimizi paylaşarak Irak Silahlı Kuvvetlerinin daha etkin hale gelmesi için bize düşenleri yapmaya hazırız.

Türkiye bölgede varlığını ortaya koymasaydı, özellikle Avrupa'ya olacak mülteci akınının nelerle sonuçlanacağını herkesin iyi düşünmesi lazım.

( Suriye'nin kuzeyi) Orada terör koridoru parçalandı. Bundan sonra da orada terör koridorunun kurulamayacağını herkesin bilmesi lazım.

"YUNAN TEHDİTLE BİR YERE VARAMAZ"

Yunanistan'ın gerilimden uzak durması, tehdit dilinden vazgeçmesi, bununla bir yere varamadıklarını görmesi lazım.

İster Kıbrıs, ister Ege, ister Akdeniz konusunda olsun, üçüncü taraflardan beklentimiz objektif olmaları, sorunları akıl, mantık, aklıselim çerçevesinde değerlendirmeleri.

"DÜNYA ORDULARI ARASINDA BİRİNCİYİZ"

Milli Savunma Bakanı Akar, Kovid-19'la mücadele konusunda TSK'nin dünya orduları içinde ilk sıralarda yer aldığını bildirdi.

Libya'da bu noktaya gelinmesinde Türkiye'nin, TSK'nın rolü görülmüyor mu? Bütün çevrelere 'insaf' diyoruz. Bunu görmeleri lazım.

Editör: TE Bilisim