Koronavirüs aşısında sıra kimde? Koronavirüs aşısında hangi yaş grubu ne zaman aşı olacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında ülkeye getirilen koronavirüs aşısı ikinci doza geçiş yapıldı. Bu kapsamda ülke kimlerin aşıda öncelikle davranılacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Koronavirüs aşısında sıra kimde? Koronavirüs aşısında hangi yaş grubu ne zaman aşı olacak? İşte detaylar…

KORONAVİRÜS AŞISINDA SIRA KİMDE?

Sağlık Bakanlığı'nın 4 aşamalı takvimine göre öncelikli meslek grupları netleşti. Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde ayrıntılı şema ile hangi meslek gruplarının aşılanacağı anlatıldı.

Sitede "Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır." açıklaması yapıldı.

KORONAVİRÜS AŞISINDA ÖNCELİKLİ GRUPLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Aşı olanların sayısı 2 milyon 800 bini geçti. Bakanlığın "https://covid19asi.saglik.gov.tr" adresinden aşılanan kişi sayısı anbean paylaşılıyor.

KORONAVİRÜS AŞISINDA HANGİ YAŞ GRUBU NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısı takvimini açıkladı. 4 aşamalı takvime göre öncelikli yaşlar ve meslek grupları belli oldu. 1. aşamada bulunan a ve b grubunun aşılanmasına daha önce başlanmıştı.

Bugün 1. aşamanın c grubunda bulunan 70 yaş üstü kişilerin, yarınsa 65 yaş üstü kişilerin aşılanmasına başlanacak. Böylelikle 1. aşamada bulunan tüm grupların aşılanma süreci başlamış olacak.

Editör: TE Bilisim