Ramazan-ı Şerif'in habercisi, manevi bereket ve ibadet ile huzur dolu geçirilmek için gayret edilen üç aylar yaklaşırken Receb-i Şerif'in ilk günü ne zaman rastlıyor sorusu araştırılmaya başlandı. Oruç ve gece namazlarıyla ihya etmek isteyen vatandaşlar 3 aylar ne zaman başlıyor? 2021 üç ayların başlangıcı Recep ayı ne zaman giriyor gibi soruların yanıtını öğrenmek istiyor. 3 aylarda oruç tutarak geceleri kaim gündüzleri saim namaz ve Kur'ân-ı Kerim ile dopdolu geçirmek için Müslümanlar büyük bir özlem duyuyor. Peki, 3 aylar ne zaman? 2021 üç ayların başlangıcı Recep ayı ne zaman? Bilgiler yazının devamında.

3 aylar ne zaman? 2021 üç ayların başlangıcı Recep ayı ne zaman?

2021 3 ayların başlangıcı yani Recep ayını ilk günü, 13 Şubat Cumartesi'ye rastlıyor. Dolayısıyla 12 Şubat Cuma'yı 13 Şubat Cumartesi'ye bağlayan gece de Recep ayının ilk gecesi olacak. Recep ayında yapılacak ibadetleri ilk gününden yerine getirmek isteyenler bu gecede yapmaya niyet ettikleri ibadet ve zikirleri yapabilirler.

Bu yıl Regaib Kandili ile 18 Şubat Perşembe günü idrak edilecek.

Miraç Kandili 10 Mart günü, Berat Kandili ise 27 Mart günü idrak edilecek.

Ramazan ayı ise 13 Nisan'da başlayacak. 12 Mayıs'ta son bulacak. 13 Mayıs'ta ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü idrak edilecek.

Ramazan ayı içinde olan ve 'Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 8 Mayıs 2021'de idrak edilecek.

Editör: TE Bilisim