Ozan Elektronik Para; İngiltere, Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD’de hizmet vermek üzere gerekli lisans ve altyapı çalışmalarına son hız devam ediyor. 2020 yılını “hazırlık yılı” olarak değerlendiren Ozan Ekibi, global hedeflerini gerçekleştirmek üzere 2021 yılına çok önemli bir adım atarak başladı ve Visa üyeliğini resmen duyurdu.

Visa tarafından düzenlenen Q4 Earnings Conference Call’da Visa CEO’su Alfred F. Kelly, Ozan’dan bahsederek global para transferi ve diğer birçok alanda, 2021 başında Visa ile Ozan arasındaki iş birliği ile önemli adımların atılacağının sinyalini vermişti. Önümüzdeki günlerde Ozan SuperApp ile Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapacaklarını belirten Ozan Elektronik Para CEO’su Ömer Suner: “Visa ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile kullanıcılarımız Ozan SuperApp içerisinde Visa sanal kartlarını oluşturabilecekler. Böylece kullanıcılarımız nakit taşıma ağırlığından kurtulacaklar. Bunun yanı sıra, Ozan Ekibi olarak global bir marka olma yolunda, dünya genelinde, başta diğer fintech’ler olmak üzere marka, kurum ve kuruluş ile iş birliği hedefimiz var. Bu bağlamda Visa gibi stratejik iş birliklerimize de hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. Suner ayrıca, Ozan SuperApp ile kullanıcıların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda günlük hayatı kolaylaştıracak yeni özellikler geliştireceklerinin de altını çizdi.

Ozan Hakkında:

Yeni nesil finansal teknoloji (fintech) girişimi olan Ozan Elektronik Para A.Ş. (Ozan) tüm dünyada bireysel kullanıcılar ile küçük/orta ölçekli işletmeleri finansal servislerle buluşturmak amacıyla kuruldu. 6493 sayılı yasa kapsamında BDDK tarafından elektronik para lisansı verilen Ozan, Ocak 2020’den itibaren de TCMB’nin denetim ve gözetiminde hizmet vermektedir. Ozan, kullanıcılarına ön ödemeli kart hizmeti sunmaktadır. Bununla birlikte, kullanıcılarına güvenli bir şekilde Ozan SuperApp aracılığı ile saniyeler içinde hesap açma, hesaba para gönderme, sanal kart oluşturma, karekod ile ödeme, yurt içi ve yurt dışı fatura ödeme ve oyun kodu gibi hizmetler sağlarken, bu çözümlere ek olarak Sanal POS ve Mobil POS ürünleriyle de küçük/orta ölçekli işletmeleri finansal servislerle buluşturmaktadır.

Editör: TE Bilisim