Kat kat muhteşem görünümü ve damak çatlatan lezzetiyle Saray Sarması Tatlısı, kolay ve pratik tatlı tarifleri listemizin ilk sıralarında yer alıyor. Hem hafif hem de yapımı kolay olmasıyla sıkça tercih edilen Saray Sarması Tatlısı'nın malzeme listesi de her zaman elinizin altında bulabileceğiniz birkaç maddeden oluşuyor. İşte dar zamanlarda kısa sürece hazırlayabileceğiniz. Saray Sarması Tarifi! Kırılmayan Saray Sarması Tatlısı Nasıl Yapılır? Yanıtı yazımızda!

Saray Sarması Tarifi! Kırılmayan Saray Sarması Tatlısı Nasıl Yapılır?

Saray Sarması Tatlısı için Malzeme listesi şöyle;

5 su bardağı süt (1 ml)
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Dolgusu için:

1 paket tercihen sade krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (daha koyu kıvam arzu ederseniz 1 çay bardağı da kullanabilirsiniz)

Dış katmanı için:

2 su bardağı kadar Hindistan cevizi

Saray Sarması Tatlısı Yapılışı

Saray Sarması Tatlısını yaparken öncelikle kakao, şeker ve unu derin bir tencerenin dibinde güzelce karıştıralım. Ardından azar azar sütü ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kaynadıktan sonra da sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirip kıvam almanı sağlayalım.

Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım. Ardından birkaç dakika orta hızda mikserle karıştıralım.

Daha sonra tatlıyı yapacağımız kare ya da dikdörtgen bir tepsiye Hindistan cevizini güzelce yayalım. Üzerine hazırladığımız muhallebiyi eşit miktarda yayalım. 1 saat kadar bozdolabında dinlendirelim.

Öte yanda krem şantiyi sütle iyice çırpalım. Soğuyan muhallebinin üzerine eşit miktarda spatula yardımıyla dağıtalım. Tekrar buzdolabında birkaç saat dinlendirip katılaştıralım.

Dinlenip buzdolabından çıkan tatlıyı önce ortadan ikiye bölüp daha sonra parçaları istediğimiz oranda küçülterek rulo şeklinde saralım.

Arzu ederseniz Antep fıstığı veya rulo yapmadan öçnce ortasına muz, çilek gib sevdiğiniz meyvelerden de yerleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim