Aras kargo gönderi sorgulaması için farklı yöntemler kullanılabilir. Kişi kendisi için en uygun yöntemi seçerek kargosu ile ilgili bilgileri edinebilir. Aras kargo takip için kullanılabilecek yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

·        İnternet üzerinden Aras kargo sorgulama

·        Mobil uygulamadan Aras kargo takibi

·        Telefon aracılığıyla Aras kargo gönderi takibi

·        Aras kargo şubesinde kargo sorgulama

İnternet Üzerinden Aras Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

Aras kargo gönderi takibini internetten yapmak için öncelikle Aras Kargo’nun resmi web sitesine girilmelidir. Kargo takibi yapmak için mutlaka gönderi numarasına ihtiyaç vardır. Aras Kargo web sitesi ana sayfasında çıkan gönderi takip numarası ile sorgulama kısmına takip numarası girilir. Daha sonra “sorgula” düğmesine tıklanır ve kargo ile ilgili bilgilere ulaşılabilir.

Aras Kargo Takibi Mobil Uygulamadan Nasıl Yapılır?

Mobil uygulamadan Aras kargo gönderi takibi için öncelikle akıllı telefona Aras kargo mobil uygulaması indirilmelidir. Uygulamayı Windows, IOS ve Android işlemcili cihazları kullanarak indirebilirsiniz. Birkaç dakika içinde Microsoft Store, Apple Store ve Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebilen uygulama tarafından sağlanan gerçek zamanlı destek hizmetini kullanarak tüm sorularınıza cevap alabilirsiniz. Uygulama üzerinden malları takip edebilir, size en yakın şubeyi kontrol edebilir, kuryeyi arayabilir ve oluşturulacak malların maliyetini hesaplayabilirsiniz.

Telefondan Aras Kargo Gönderi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aras kargo gönderi takibini telefondan yapmak için çağrı merkezine ulaşmak gerekir. 444 25 25 numaralı telefon aranarak çağrı merkezine ulaşılabilir. Müşteri temsilcisine kargo takip numarasını vermeniz halinde kargonuz hakkında sizi bilgilendirecektir. Çağrı merkezinin iletişim numarasına, mesai saatleri içinde aradığınızda ulaşabilirsiniz. Ancak, mesai saatleri dışında arama yapmak için hesap temsilcilerine sesli posta yoluyla notlar gönderebilirsiniz. Aras kargo takibi için müşteri temsilcisi mesai saatleri içinde size dönüş yapacaktır. Aras kargo gönderi numarasını öğrenmek için şu adımlar izlenebilir:

·        Aras Kargo Müşteri Hizmetleri Numarası olarak belirlenen "444 25 25" numaralı telefon aranmalıdır.

·        Çağrı sırasında telefona bağlı olan telesekreter kısmına "0" rakamını yazılmalıdır.

·        “0” tuşuna basarak doğrudan müşteri temsilcisi ile iletişim kurulabilir.

·        Müşteri temsilcisine, Aras kargo gönderi takip numarasının öğrenmek istendiği ve TC kimlik numarası söylenmelidir.

·        Bilgiler onaylandıktan sonra kargo takip numarası bilgileri sağlanır.

Aras Kargo Şubesinden Gönderi Nasıl Sorgulanır?

Şubeden Aras kargo takibi yapmak için size en yakın Aras kargo şubesine gidebilirsiniz. Şubeler aracılığıyla malların güncel durumunu öğrenmek için kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı kullanabilirsiniz. Gönderi takip numarasını unutan veya kaybeden kişiler genellikle şubeye gidip isim soy isimleri veya TC kimlik numaraları ile gönderi sorgulaması yapabilirler.

Aras Kargo Çalışma Saatleri Nasıldır?

Aras Kargo’nun mesai saatleri hafta içi ve hafta sonuna göre değişiklik göstermektedir. Bir şubeye mal göndermek veya bir şubeden mal almak istiyorsanız, işlemi iş günlerinde 17.30'a, Cumartesi 13:00'e kadar tamamlamanız gerekmektedir. Pazar günler çalışma günü değildir ve hizmet verilmez. Malların dağıtımı günlük iş yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

Adresinizden teslim alma hizmetinden faydalanmak için Aras Kargo Çağrı Merkezi'ni cumartesi 12:00'ye; hafta içi ise 15:30'a kadar arayabilirsiniz. Talebiniz gecikirse, ertesi iş gününde adresten teslim alma hizmetini kullanabilirsiniz.

Aras kargo takip için internet sitesi ve mobil uygulamayı 7/24 kullanabilirsiniz. Ayrıca mesai saatleri içinde şubeden veya çağrı merkezinden canlı destek almak da mümkündür.

Editör: TE Bilisim