Ordu'nun Korgan ilçesinde yalnız yaşadığı evde cinayete kurban giden 74 yaşındaki Makbule Sarı’nın cinayetine ilişkin şok detaylar ortaya çıkıyor. Yaşlı kadını öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan Hayrettin Görgülü (27) ve yeğeni Serkan Uluz'un (23) olaydan sonra masaj salonuna gitmek için Ordu'ya geldikleri ortaya çıktı. Güvenlik ve mobese kamerasına yansıyan görüntüleriyle yakalanan zanlılar Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraflarda bulundu. Peki, Makbule Sarı nasıl öldürüldü? İşte Makbule Sarı cinayetinde şok detaylar!

MAKBULE SARI NASIL ÖLDÜRÜLDÜ? MAKBULE SARI CİNAYETİNDE ŞOK DETAYLAR!

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerden tespit edilen bir aracın kiralık olduğu saptandı. Kiralık araçla cinayetten 1 gün önce ilçeye geldikleri belirlenen Hayrettin Görgülü ve yeğeni Serkan Uluz, gözaltına alındı. Şüpheliler, polisteki ilk sorgularında cinayeti itiraf etti.

Dayı ve yeğen, cinayeti maddi sıkıntılar nedeniyle işlediklerini söylerken, evden aldıkları 1 çuval fındığı sattıklarını, televizyonu ise çöpe attıklarını bildirdi. İkilinin olayda kullandığı eldiven de polis tarafından bulundu.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Fatsa Adliyesi’ne sevk edildi. Hayrettin Görgülü ve yeğeni Serkan Uluz, çıkarıldıkları Fatsa Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak, Ünye M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

‘KASTEN ÖLDÜRME’ SUÇU

Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheliler hakkında ‘kasten öldürme' suçundan hazırlanan iddianame, Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Sanık Görgülü ve sanık Uluz hakkında maktul Makbule Sarı'ya karşı tasarlayarak, canavarca hisle eziyet çektirerek, beden veya ruh bakamından kendini savunamayacak kişiye karşı, bir suçun delillerini gizlemek ve işlenişini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla ‘kasten öldürme’ suçu açısından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istenildi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Katil zanlıları dayı ve yeğen yoğun güvenlik önlemleri altında tutuklu bulundukları Ünye M Tipi Kapalı Cezaevi'nden Fatsa Adliyesine getirilerek hakim karşısına çıkartıldı. Corona virüsü salgını kapsamında maske ve eldiven taktığı gözlemlenen zanlılar, olay günü yaşananları soğuk kanlılıkla anlattı.

OLAYDAN 10 GÜN ÖNCE EVİN YAKININDAKİ ORMANDA ÇALIŞMIŞLAR

Hakimin cinayeti nasıl işledikleri yönündeki sorusu üzerine Serkan Uluz, “Olaydan 10 gün önce maktülenin evinin yakınlarındaki ormanlık alanda ormancı olarak 6-7 gün çalıştım. Ancak dayım benden daha önce de orda çalışıyordu. Oradaki işimiz bittikten sonra dayım inşaat işine gideceğimizi söyledi. Ben de bunun üzerine eşimi ve çocuğumu anneme bırakarak Fatsa Otogarı'na gittim. Fakat dayım bana söz verdiği gün gelmedi. Ben otogarda sabaha kadar bekledim. O sabah elinde valiz ve elektrik sobasıyla geldi. Ben ‘gitmiyor muyuz?’ diye sordum. İşleri olduğunu ve bir müddet sonra gideceğimizi söyledi. Dayımın Fatsa’daki evine gittik. Burada 1 haftaya yakın kaldık. Daha sonra dayım bana ‘burada yedin içtin, ben seni yedirip içirmek zorunda mıyım, yediklerinin parasını öde, senin bana hesaplasak 3-4 bin lira borcun çıkar’ dedi. Bu beni gücendirdi” dedi.

Editör: TE Bilisim