2007 yılında kurulan D-Smart, 2018 yılında Demirören Holding bünyesine dâhil olmuştur. D-Smart, Türkiye’nin dijital yayın platformu ve internet servis sağlayıcısıdır. D-Smart firma hizmetlerini sürekli geliştirerek hizmet vermeye devam eden bir firmadır. İnternet ve televizyon hizmetlerini tek bir faturada toplayan D-Smart içerik ve servislerini sürekli revize etmektedir. Hizmetlerini uydu üzerinden sağlayan firma D-Smart GO ile de akıllı telefon ve tabletler üzerinden de D-Smart yayınına erişim sağlarlar.

D-Smart aboneliği ile ilgili veya başka her hangi bir hizmet konusunda problem yaşadığınız zaman müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz. D-Smart müşteri hizmetleri mesai saatleri içerisinde her zaman müşterisinin yanında hizmet verir. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutarak çalışmalarını sürdüren D-Smart, her türlü probleminize çözüm sunmak için hizmet verir.

D-Smart Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Nedir?

D-Smart müşteri hizmetleri size her türlü teknik destek ve yardım konusunda bilgilendirme sağlayabilir. D-Smart müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden firma ile iletişime geçerek abonelik ile ilgili veya teknik problemleriniz ile ilgili durumları çözüme kavuşturabilirsiniz.

D-Smart Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası: 0 850 266 0 266

D-Smart Müşteri Hizmetleri Çalışma Saatleri Kaç ile Kaç Arasında?

D-Smart müşteri hizmetleri size her zaman 7/24 kesintisiz hizmet sunmaktadır. D-Smart ile ilgili her türlü öneri, talep, şikâyet, soru için çağrı merkezi üzerinden iletişime geçilebilir. Veya D-Smart resmi internet adresinde bulunan formu doldurarak bilgi alabilirsiniz. İsminiz, mail adresiniz ve telefon numaranız ile dolduracağınız forma, yardım almak istediğiniz konuyu yazarak ilettiğiniz zaman müşteri hizmetleri tarafından en kısa zamanda cevaplandırılırsınız.

D-Smart Müşteri Hizmetleri Çalışma Saatleri: 00.00 – 00.00

D-Smart Müşteri Hizmetleri Faks Numarası Nedir?

D-Smart firmasına iletmek istediğiniz abonelik fesih işlemleriniz veya belgeler için faks hattını kullanabilirsiniz. İletilen belgeler firmaya ulaşınca konu ile ilgili gerekli bilgilendirme hakkında geri dönüt alabilirsiniz.

D-Smart Müşteri Hizmetleri Faks Numarası: 0 212 478 03 33

D-Smart Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlük Telefon Numarası ve Adresi Nedir?

2007 yılında kurulan D-Smart firmasının genel müdürlüğü İstanbul ilinin Bağcılar ilçesindedir. D-Smart genel müdürü Erkal Filiz’dir. Genel müdürlük binası, hafta içi sabah saat 09:00 ile akşam saat 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

D-Smart Genel Müdürlük Telefon Numarası: 0 850 266 00 00

D-Smart Genel Müdürlük Adresi: Demirören Medya Center 100. Yıl Mahallesi 2264 Sokak No:1 34218 / BAĞCILAR / İSTANBUL

D-Smart İnsan Kaynakları İletişim Bilgileri Nelerdir?

D-Smart insan kaynakları birimiyle iletişime geçerek size uygun pozisyonlardaki iş görüşmelerine dâhil olabilirsiniz. İnsan kaynaklarına özgeçmişinizi mail olarak göndererek başvurunuzun değerlendirmeye alınmasını sağlayabilirsiniz.

D-Smart İnsan Kaynakları Telefon Numarası: 0 850 266 0 266

D-Smart Müşteri Hizmetleri İletişim Formu Nereden Doldurulur?

D-Smart müşteri hizmetleri iletişim formuna firmanın resmi internet adresinden ulaşabilirsiniz. Şikâyet, görüş ve önerileriniz için ulaşabileceğiniz müşteri hizmetleri iletişim formunun yanı sıra sitede yer alan sıkça sorulan sorular sekmesine göz atarak sizin konunuz ile ilgili bir bilgilendirme olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Her türlü abonelik ve faydalanılan hizmetler ile ilgili problemlerinizi bu form üzerinden iletmeniz mümkündür.

D-Smart Müşteri Hizmetleri İletişim Formu

D-Smart Müşteri Hizmetleri Şikâyet Hattı Telefon Numarası Nedir?

D-Smart firmasından aldığınız hizmetlerle ilgili her hangi bir sorun yaşadığınız zaman D-Smart şikâyet hattı üzerinden iletişime geçebilirsiniz. İletişiminiz sonrasında, sorun yaşadığınız her türlü abonelik problemleri ile ilgili gerekli bilgilendirme ve düzenleme yapılacaktır.

D-Smart Şikâyet Hattı Telefon Numarası: 0 850 266 19 80

Editör: TE Bilisim