Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama vatandaşları bir yandan sevindirirken diğer yandan endişelendirmeye başladı. Küçük esnafı düşünen uygulamada büyük market zincirlerin kapatılacağı haberi sosyal medyada gündem olmuştu. Peki, BİM, ŞOK ve A101 marketler kapanıyor mu? A101, BİM ve ŞOK zincir marketler kapatılacak mı? İşte tüm bu soruların yanıtını haberimizde derledik…

BİM, ŞOK VE A101 MARKETLER KAPANIYOR MU?

Küçük esnaf ile haksız mücadele eden marketler şikayet edildi. Küçük esnafa can suyu olabilmek için bu marketlerin kapatılması istendi. Haftanın belirli günleri farklı ürünler getirerek, satış yapan marketlerin haksız satış yaptıkları dile getirildi. Etimesgut’da A101’in 62, BİM’in 69 ve ŞOK’ un 55 şubesi yer alıyor. Kampanyaya Sincan, Mamak, Çankaya, Keçiören de katılacağı söyleniyor. Başlatılan bu kampanyanın diğer illerde de örnek alınması için çalışmalar yapılacağı duyuruldu.

Ankara'da Etimesgut Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda ilçede bundan böyle A101, BİM ve ŞOK marketler için yeni bir karar alındığını duyurdu. Bu karara kısa bir zaman dilimi içerisinde Sincan, Keçiören, Çankaya, Mamak, Yenimahalle belediyelerinin de katılacağı iddia edildi.

A101, BİM VE ŞOK ZİNCİR MARKETLER KAPATILACAK MI?

Birçok ilde ve bölgede faaliyet gösteren A101, Bim ve Şok Marketler Küçük esnafa verdiği zararlar nedeniyle kapatılıyor. Milyonlarca vatandaşın kullandığı marketler zinciri artık açılmayacak. Bakkalları ve küçük esnafı yaşatabilmek için atılan adımda nüfus şartı 5000'den küçük olan yerleşim yerlerinde açılan A101, Şok ve BİM marketleri kapatılacak.

Ticaret Bakanlığının hayata geçirmeyi düşündüğü yeni kararla birlikte bakkallara ve esnaflara büyük kolaylıklar da geliyor. Toptancı halleri ve uygun satış alanları Devlet tarafından tahsil edilecek. Vergi ödemeleri çok cüzzi tutularak, herkesin ödemesi sağlanacak. Kadın girişimcilere Bakkal ve market konusunda destek sağlanacak. Böylelikle Bakkal ve marketlerde piyasayla rekabet edebilecek. Fiş isteyene fiş verilecek, ürünü iade etmek isteyene iade edilecek, 1 liralık ürüne 3 lira fiyat belirtilmeyecek.

Ticaret bakanlığı sadece Bakkal için değil tüm küçük esnafı düşünüyor. Neredeyse haftanın 6 günü satılan aktüel ürünler, Private Tabel ürünlere sınırlama getiriliyor. Sektörde tekelleşmenin önüne geçilmek ve herkesin kazanması için Private Label ürünlere sınırlandırma geliyor. Bu karar sonrası bakkallar ve marketler sıkı denetlenecek!

Editör: TE Bilisim