Microsoft herkese açık bir ön izleme öncesinde xCloud’un web sürümünü test ediyor. Xbox oyuncularının, oyunlarına bir tarayıcı aracılığıyla erişmesine olanak tanıyan xCloud, iPhone ve iPad gibi cihazlarda da çalışabilecek.

xCloud, Game Pass Ultimate aracılığıyla sunulan tüm bulut oyunlarına sahip. Oyunlar için öneriler içeren basit bir başlatıcıya sahip servis, en son oynanan oyunları devam ettirme yeteneğine ek olarak, Xbox Game Pass Ultimate aracılığıyla sunulan tüm bulut oyunlarına erişim içeriyor.

Ek olarak tarayıcı üzerinden yayınlanan Xbox oyunlarını oynamak için bir kumandaya sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

Microsoft’un web sürümü aracılığıyla oyunları hangi çözünürlükte yayınladığı belli değil. Yazılım üreticisi, mevcut xCloud altyapısı için Xbox One S sunucu blade’lerini kullandığından ötürü, servis Xbox Series X bileşenlerine yükseltilene kadar 4K akışı desteklenmeyeceği düşünülüyor.

Ayrıca Microsoft, xCloud’un web sürümünü Windows 10‘daki Xbox uygulamasının PC sürümüne de dahil etmeyi planlıyor. Web sürümü şu anda Google’ın Stadia hizmeti gibi Google Chrome ve Microsoft Edge benzeri Chromium tarayıcılarıyla sınırlı çalışan xCloud’un, ilkbaharda web üzerinden bir tür genel önizleme yayınlaması planlanıyor.

Editör: TE Bilisim