Psikolog Doğan Cüceloğlu vefat haberiyle sevenlerini üzdü. Hayatını kaybetmesi üzerine sosyal medyada üzere gündem olan Doğan Cüceloğlu hakkında detaylı bilgileri sizler için haberimizde derledik. Ölüm nedeni ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Doğan Cüceloğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? gibi soruların yanıtları ise yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

Doğan Cüceloğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Psikolog Doğan Cüceloğlu neden öldü? Sorularuı vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Doğan Cüceloğlu'nun ölüm nedeni ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken sosyal medyada gündem olan Doğan Cüceloğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Soruları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, Doğan Cüceloğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Doğan Cüceloğlu neden öldü? İşte Doğan Cüceloğlu hakkında tüm merak edilenleri haberimizde derledik...

Doğan Cüceloğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında?

83 yaşında vefat eden Doğan Cüceloğlu 1938 Mersin-Silifke'de doğmuştur. On bir çocuklu bir ailenin son çocuğu olan Cüceloğlu, gözlerini Mersin'in Silifke kasabasında açtı. Henüz on yaşındayken annesini kaybetti. Silifke'de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli'nde okudu ve Kırklareli Lisesi'nden mezun oldu.

Ankara Atatürk Lisesi'nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer’in etkisi altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne yazıldı ve oradan mezun olduktan sonra ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktora yaptı. Uzmanlık alanı iletişim psikolojisidir.

Doğan Cüceloğlu, Amerika'da doktora öğrencisiyken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanıştı ve evlendi. On bir yıl süren evliliğinden üç çocuğu oldu: Ayşen, Elif ve Timur. Bu evliliğini noktalayan Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini Yıldız Cüceloğlu ile yaptı.

Kendimi geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başladı; ilk kitabı İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünüdür. Gelişim süreci içinde kazandıklarını kitaplar yoluyla paylaşmaya devam ediyor.

Amerika'daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye'de kitap yazmayı sürdürdü. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler verdi, televizyon programlarına başladı.

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınıyor.

Psikolog Doğan Cüceloğlu neden öldü?

1990'dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlamaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar yazmaktadır.

Editör: TE Bilisim