Nitekim sahip olduğu çeşitli kumaşlar ve bağlama stilleriyle kişilerin kendilerini en çok rahat hissettiği ürünlerdir. Eşarplar daha çok özel günlerde ya da günlük olarak nadiren kullanılsa da şal daha çok ön planda kalmaktadır. İnce kumaşta üretilse dahi yapım aşamasında oldukça hoş duran şallar, bozulmamasından ve sağladığı şıklıktan ötürü oldukça tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra günlük olarak da özel günler de kullanılması amacıyla da hazırlanması ve takılması oldukça kolay ürünlerdir. Birkaç adım ile bir şal kolaylıkla bağlanabilmektedir. Günümüzde trendlerin artması neticesinde birçok şal modeli karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan bazıları ise şu şekildedir;

1. Günlük Şal Stilleri

Gündelik hayatta en çok tercih edilen şal modelleri arasında iki ucu eşit bırakılan dolama şal modelleri ve türevleri gelmektedir. Birçok blog sahiplerinde ya da şal tanıtımının yapıldığı mankenlerin üzerinde gözlenen bu modelin yapımı oldukça pratiktir. Bu modele sahip olmak için öncellikle şalın bir kısmını katlamanız gerekmektedir. Ensenizi kapatacak alan kalacak şekilde katladığınız şalı başınıza bir ucu daha uzun kalacak şekilde alın. Ardından şalınızı iğneleyin. Daha uzun kısım olan parçayı çenenizin alt kısmından geçirerek boynunuzun etrafından geçirin ve bir tur attırın. Bittiğinde ön kısımda şalın iki uç kısmı kalacaktır. Bu modelde dikkat edilmesi gereken nokta iki şal ucunun eşit bir şekilde durmasıdır.

Bu şal modelinin bir benzeri olarak karşımıza çıkan diğer model ise, şal ucunun omuzdan arka tarafa atıldığı modeldir. Bu şal stili yapılmak istendiğinde yine bir kısım uzun bırakılarak, iğneleme işleminin bitmesinin ardından omuzdan arka kısma atılmaktadır. Bu model tesettür giyim kategorisinde yer alan penye şallarda da sıklıkla kullanılmaktadır.

2. Özel Gün Şal Stilleri

Tesettür giyim kategorisinde yer alan her şal modeli, şal kumaşı değiştirilerek özel ve günlük zamanlarda kullanılabilmektedir. Bu noktada önemli olan şey, tercih edilecek olan şalın kumaşıdır. Günlük stillerde daha çok pamuk kumaş tercih edilirken özel zamanlarda aynı modellerde daha çok parlak kumaşlar tercih edilmektedir. Fakat bu stillerin yanı sıra özel günler için farklı bir şal stili de bulunmaktadır. Daha çok bandana olarak bilinen bu stil, şalın başa alınmasının ardından kulak ve ense kısmından geçirilerek başa sarılması ile yapılmaktadır. Bu stil daha çok tesettür elbise modelleriyle tercih edilmektedir.

Editör: TE Bilisim