Rusça’nın ikinci resmi dil olması için Hankentin’deki ayrılıkçıların parlamentosuna sunulan karar “oybirliği” ile kabul edildi.

Konuyla ilgili Atlas Araştırmalar Merkezi Başkanı Siyasi Uzman Elhan Şahinoğlu, yaptığı değerlendirmede “Dağlık Karabağ ayrılıkçılarının Rusçayı “ikinci devlet dili” olarak tanımaları provokasyonun yanı sıra uzun vadeli düşünülmüş sinsi bir planın parçasıdır. Ermeniler, eski Sovyetler Birliği'nde Rusçayı en zayıf konuşan uluslardan biridir. Ancak bu, Rusya'nın tebası olmasını engellemez.” ifadelerini kullandı.

AYRILIKÇILARIN HEDEFİ RUS OKULLARI

Şahinoğlu, şu an bölgede Rus okulları olmasa da söz konusu kararın Rus siyasi çevrelerinde memnuniyetle karşılanacağını ve Ermeni ayrılıkçıların hedefinin de bu olduğunu vurguladı.

Şahinoğlu sözlerini şöyle tamamladı “10 Kasım'dan bu yana başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı olmak üzere toplumumuzda Rus ordusunun Dağlık Karabağ'daki faaliyetleri hakkında birçok soru işareti ve görüş dile getirildi. Ancak bu 3 ay boyunca Ermenilerden Rus ordusunun faaliyetlerine ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

ERMENİLERİN HAMİSİ!

Bu durum Ermenilerin Rus ordusunun faaliyetlerinden tamamen memnun oldukları anlamına gelmez. Örneğin, Rus ordusu Laçin koridorunu geçmek isteyen bir Fransız heyetini Dağlık Karabağ'a geri gönderdi. Dağlık Karabağ’daki Ermeniler bu olaydan hoşlanmadığı açıktır. Ama seslerini yükseltmediler. Çünkü birkaç istisna dışında Rus ordusu genel olarak Ermeni ayrılıkçılarını korumaya hizmet ettiğini biliyorlar.”

Editör: TE Bilisim