Turkcell ile bakiye sorgulamak için SMS, internet ya da telefon kanalları üzerinden iletişime geçilmesi gerekir. Turkcell bakiye sorgulama dışında bu iletişim kanalları üzerinden dakika ve internet kullanımları ile ilgili bilgiler de elde edilir.

TURKCELL BAKİYE SORGULAMA TELEFON İLE NASIL YAPILIR?

Turkcell bakiye sorgulamada telefon kanalı kullanmak isteyenler 0532 575 22 22 numaralı müşteri hizmetleri hattını aramalıdır. Hatta bağlandıktan sonra bantta sekreterin yönlendirmesi ile telefonunuzdan tuşlamalar yapmalısınız. Bu sayede Turkcell bakiye durumunu telefon aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

TURKCELL BAKİYE SORGULAMA MESAJ İLE NAIL YAPILIR?

SMS ile Turkcell bakiye sorgulamak için öncelikle cep telefonun mesaj bölümüne “KALAN” yazılarak 2200’a kısa mesaj gönderilmelidir. Yapılan işlem için ücret talep edilir. Bu sayede kalan dakikalarınızı, SMS durumunu ve internet paketiniz ile ilgili detaylara hemen ulaşmış olursunuz.

TURKCELL BAKİYE SORGULAMA OPERATÖR İLE NASIL YAPILIR?

Turkcell bakiye sorgulamak isteyenler operatöre bağlanarak da her türlü detayı elde edebilir. Bunun için cep telefonlarınızdan 0532 532 00 00 numaralı müşteri hizmetleri hattına bağlanılması gerekir. Müşteri temsilcisine erişim sağlandıktan sonra “hattıma tanımlanmış tarife bilgilerimi öğrenmek istiyorum” diye söylenmesi gerekir. Daha sonra direkt olarak istediğiniz menüye yönlendirilerek kalan dakikalarınızı, SMS, internet bilgilerinizi hızlıca öğrenmiş olursunuz.

TURKCELL BAKİYE SORGULAMA İNTERNETTEN NASIL YAPILIR?

Aşağıda internet üzerinden Turkcell bakiye sorgulama işleminin nasıl yapılması gerektiği adım adım anlatılmaktadır:

·         Öncelikle “www.turkcell.com.tr” adresine giriş yapılması gerekir.

·         Giriş ekranına cep telefon numaranızı yazmalısınız. Cep telefon numarası yerine şifre ya da mobil imza kullanarak giriş yapabilirsiniz.

·         Daha sonra “Hat Özetim” sekmesine tıklanmalıdır.

·         “Kalan Kullanımlarım” kısmı üzerinden internet, dakika, uygulamalar ve SMS ile ilgili tüm kullanım bilgileri detaylı bir şekilde ekrana yansıyacaktır.

·         Ayrıca cep telefonlarınızın arama bölümüne *159# yazılarak bakiye sorgulaması yapılabilir. Bu işlem faturalı hatlar için geçerlidir.

·         Turkcell faturasız hatlıların bakiye sorgulama işlemi için ise *100# yazarak arama yapıp detaylı bilgileri elde etmeleri gerekir.

TURKCELL BAKİYESİ BİTENLER EK PAKET YAPABİLİR Mİ?

Turkcell faturalı ya da faturasız hat sahiplerinin internet, SMS veya dakikaları bittiği zaman ek olarak paket yapabilme hakları vardır. Aşağıda yapılabilecek ek paketler hakkında detaylar yer alır:

·         Faturalı Süper Paketi 14.90 TL karşılığında satın alarak 5 GB internet paketi yapılabilir.

·         Youtube 7 GB Paketi sayesinde Youtube üzerinde istediğiniz müzikleri dinleyip filmleri izleme şansınız vardır.

·         Haftalık 1 GB İnternet Paketini hat sahipleri 28,5 TL karşılığında satın alarak 1 hafta boyunca 1 GB interneti kullanabilir.

·         Faturalı Mega Paket de satın alınabilir. Bu paketin içinde 10 GB internet yer alır.

·         Dev Ek 5 GB Paketi ile de Turkcell hat sahipleri 1 ay boyunca 5 GB internet kullanabilme şansını elde eder.

·         Faturalı hat sahiplerine özel olarak Faturalı Ultra Paket fırsatı sunulur. Bu paketin satın alınması sonucunda 15 GB internet kullanımı hakkı elde edilir.

·         Günlük Hediye Oyna Paketine müşteriler ücretsiz şekilde sahip olabilir. Bunun için öncelikle promosyon kodunun temin edilmesi gerekir. Kod alındıktan sonra 1 GB internet hatta aktarılır. PUBG gibi oyunların oynanmasına yardımcı olur.

·         Günlük Hediye Oyna İzle Paketi ile de ücretsiz 1 GB internet kazanmak mümkündür. Promosyon kodunun alınması sonucunda Twitch ya da Youtube uygulamaları üzerinden her şeye ulaşabilirsiniz.

·         Sarı Paket ile de BİP uygulaması üzerinden her yöne 1 ay boyunca 100 dakika konuşma imkanı elde edilir. Ücreti 5.10 TL’dir.

Editör: TE Bilisim