Falafel ve Pita Ekmeği tarifi! Pita Ekmeğinde Falafel Tarifi, nasıl yapılır? Hafta içi her gün birbirinden muhteşem lezzetlere imza atan Gelinim Mutfakta yarışmacılarının hazırladığı Pita Ekmeğinde Felafel Tarifi, son günlerin sıkça aranan tariflerinden biri oldu. Doyumsuz lezzetiyle evde kendi ellerinizle siz de bu lezzeti hazırlayabilir ve en özel sofralarınızda zevkle sunabilirsiniz. Peki, Falafel ve Pita Ekmeği tarifi! Pita Ekmeğinde Falafel Tarifi, nasıl yapılır? Malzeme listesi ve yapışının detayları yazının devamında...

Pita Ekmeğinde Falafel Tarifi; Pita ekmeği tarifi için gerekli malzemeler:

Yarım su bardağı yakmayacak derecede ılık süt
Yarım yemek kaşığı kuru maya
Yarım yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yaklaşık 2 bardak un

Pita ekmeği yapılışı

Öncelikle hamuru güzelce yoğurup bir süre dinlendirerek mayalandıralım. Hamur mayalandıktan sonra fırını en yüksek derecede ısınmaya bırakalım. (250 dereceye fırını ısıtalım). Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Çok hafif unlayarak merdane yardımıyla tatlı tabağından biraz daha küçük olacak şekilde açalım. Ne çok ince, ne de çok kalın olmasın. 1-1. 5 cm kalınlığı yeterlidir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 6 adet dizelim. En yüksek derecede ısınmış fırına tepsiyi koyalım. Gözünüz fırında olsun 5-6 dk da pişiyorlar.

***

Falafel için gerekli malzemeler

-1 su bardağı nohut 

-1 adet orta boy soğan

-1 diş sarımsak

-1 tutam maydanoz

-4-5 dal kişniş

-1 tutam pulbiber

-1 tatlı kaşığı kimyon

-1 tutam kişniş

-1 tatlı kaşığı karabiber

-Bir tutam Tuz

-3 kaşık un

Kızartmak için;

-1 bardak sıvıyağ

Sosu için;

-Yarım limon suyu

-1 çorba kaşığı tahin

-3 çorba kaşığı süzme yoğurt

-1 çorba kaşığı zeytinyağı

-Bir tutam tuz

-Bir tutam toz kırmızı biber

Falafel yapılışı

Soğan ve sarımsağı doğrayın. Maydanoz ve kişnişlerin yaprak kısımlarını ayırın. Daha sonra (un hariç) tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak şekilde geçirin. Tamamen püre olmamasına dikkat edin. Bu karışıma 2-3 kaşık un ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve üzerine bastırın. Bir tavaya bolca yağ ekleyin ve kızdırın. Derin yağda köftelerinizi kızartın.

Daha sonra malzemeleri birleştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim