Amerika Birleşik Devletleri ( ABD) merkezli teknoloji şirketi Microsoft yeni Office 2021 hakkında son dakika açıklamalarda bulundu. Şirket resmi internet sitesinde paylaşılan makalede paylaşan Microsoft 365 kurumsal başkan yardımcısı Jared Shapiro, yazılım devinin ofis araçları yazılımları ve hizmetlerinin yeni sürümü Office 2021’i Windows ve MacOS kullanıcıları için duyurdu.

Jared Shapiro; uzun vadeli, statik bir ofis yazılımları hizmeti isteyenler için Microsoft Office Long Term Servicing Channel’ı (LTSC) duyururken; Microsoft 365 bulut hizmetine abone olmak istemeyen kişisel ve küçük işletme kullanıcıları için de tek seferlik satın alma imkanı sunan Office 2021’i duyurdu.

OFFİCE 2021'İN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Microsoft, Office 2021’i 5 yıl boyunca destekleyecek olması gelen bilgiler arasında. Abone olmak yerine tek seferlik satın alma seçeneğini tercih eden kişisel ve küçük işletme kullanıcıları için fiyat aynı kalırken; Office Professional Plus, Office Standard ve bireysel Office aboneliğinin fiyatı yüzde 10 artış görecek.

Shapiro, paylaşmış olduğu yazıda Office 2021'in ne tür değişiklikler veya yeni özellikler sunacağı hakkında detay paylaşmadı. Ancak The Verge’e göre Microsoft, gerçekleştireceği büyük değişiklikleri öncelikle abonelik tabanlı Microsoft 365 uygulamasına yayınlayacak.

Office LTSC, Microsoft 365 gibi bulut tabanlı bir uygulama olmayacak ve cihaz tabanlı bir lisansla kullanıcılara sunulacak. Yapılan açıklamaya göre Office LTSC’nin önizleme sürümünü nisan ayında, tam sürümünü ise yıl için yayınlayacak.

Editör: TE Bilisim