Alan bazlı 2021 fındık desteği ödemeleri ne zaman? Fındık desteklemeleri ne zaman ödenecek? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Fındık üreticisi kişiler Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesine dair kararın uygulamasına ilişkin tebliğ resmi Gazetede yayınlanması üzerine desteğin ne kadar ve kimlere verileceği vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Bazı il ve ilçelerde gereken koşullara uygun üretim yapan yetiştiricilere ödemeler yapılacak. Peki, Alan bazlı 2021 fındık desteği ödemeleri ne zaman? Fındık desteklemeleri ne zaman ödenecek? İşte tüm detaylar haberimizde…

ALAN BAZLI 2021 FINDIK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN? FINDIK DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Böylece ruhsat verilen alanlarda üretim yapan kişilere fındık destekleme ödemesinin altından fındık parası ödenecek. Bu desteğe en çok başvuru Ordu ilinden yapıldı. On senedir devam eden bu destekleme enflasyon oranının altında kalsa da fındık verimliliğini arttırma konusunda önemli bir yer almaktadır. Bu destek çiftçilerin nakit ihtiyaçlarını bir nebze karşılamada yardımcı oluyor.

FINDIK DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Fındık desteklemesini alabilmek için şu koşulların sağlanması gerekir;

  • ÇKS ve Fındık Kayıt sistemine kayıtlı olmak
  • Gerçek ve tüzel kişi olmak
  • Fındık bahçesinde ara ziraatı yapılmaması
  • Yalan beyan vermemek
  • Başvuru gününde müracaat etmek
  • Belirlenen şehir ve ilçelerde bulunmak
  • Kamu kuruluşu ve ortağı olmamak

FINDIK DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Tarımsal destek ödemeleri Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal destek kapsamında üreticilere toplamda 1 milyar 572 milyon 500 bin TL ödeme yapılacağını belirtti. Bu ödemelerin yüzde 2’si bankaya hizmet komisyonu olarak verilmektedir.

Geçen sene Mart ayında 148 milyon TL sulama ve sertifikalı tohuma, 80 milyon TL yem, 198 milyon TL hayvancılık desteği, 730 milyon TL buzağı desteği ve 2 milyar TL alan bazlı ürün desteği ödenmişti.

Destekten yararlanmak isteyen kişiler Fındık Kayıt Sistemine kayıt yaptırmalı eğer kaydı varsa kaydı güncellemeniz gerekir. Aynı zamanda fındık üreticisine mazot ve gübre desteği de veriliyor. Dekar başına ödemelerin 170TL olacağı desteği 20 Mart’tan sonra destekten yararlananlar hesaplarından çekebileceklerdir.

Editör: TE Bilisim