Türk dilinde yalnızlar günü olarak kutlanan Single's Day vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son olarak Çin'de 90'lı yıllardan bu yana kutlanan yalnızlar günü hakkında detayları sizler için haberimizde derledik. Bekarlar ve yalnız yaşayan insanlar için kutlanan bugün, ülkede ticari anlamda da e-ticaret satışlarına katkı sağlamaktadır. Peki, Yalnızlar günü ne zaman? İşte yalnızlar günü ile ilgili sözler…

YALNIZLAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Yalnızlar günü ilk kez 1993 yılında Çin'in Nanjing Üniversitesi'nde başladı. Aynı yıllarda birkaç üniversiteye daha yayılan bugün, yalnızlığı temsil eden 1 rakamının yan yana geldiği "11.11" tarihinde kutlanmaya başlandı.

Yalnızlar günü festivalinin ortaya çıkışını açıklayan birkaç fikir var. En çok kabul gören fikir, tatilin Nanjing Üniversitesi'nin yurt kültüründen doğmasıdır. 1993'te Nanjing Üniversitesi Mingcaowuzhu yurdunun (Hepsi erkeklerden oluşuyor) dört erkek öğrencisi, yalnız olmanın monotonluğundan nasıl kurtulabileceklerini tartıştı ve 11 Kasım'ın etkinlik ve kutlamalar günü olacağını kabul ettiler.

Bu faaliyetler üniversiteye yayıldı ve sonrasında daha geniş bir topluma yayıldı. Yayılma, sosyal medya kullanımıyla arttı ve etkinlik, Çin kültürü ve toplumu içinde giderek daha popüler hale geldi.

YALNIZLAR GÜNÜ İLE İLGİLİ SÖZLER

11 Ekim Dünya yalnızlar günü Hala tanışacağım güzel insanlar vardır bence

Kendini yıkık bir şehir gibi hissedersin yalnızsan

Mecburi yalnızlık çok acınası. Tercih edilen yalnızlık çok asil…

11 Ekim Dünya Yalnızlar Günü Bir martının çığlığı size yalnız olduğunuzu hatırlattı mı?

Yalnızlık, adını bile bilmediğim bir yabancıydı; bugünlerde ise onunla beraber uyanıyoruz.

11 Ekim Dünya Yalnızlar Günü Yalnızlığın tadını çıkarmak için buyurun

Güvenim kalmadı artık dostum diyenlere. Yalnızlığıma sarılır ağlarım ben, senden ayrı her gecede.

Yalnızlıktan Şikayet Etme Sakın… Öyle Bir Dostun Var ki; Sana Şah Damarından da Yakın.

Ulan ilk defa bir günün anlamını üzerime alındım bugün doğum günüm ilan ediyorum

Bütün dünya sana sırtını dönse bile sen yine kendine sahipsin

Ne sevdaya gücüm var artık, ne ihanetleri kaldıracak kuvvetim. İyi gün dostları, sahte sevdalar uzak dursun, ben bana zaten yeterim.

Arkadaşların arasında, ortada hiçbir şey yokken eğer sen büyük bir saçmalıkla gülebiliyorsan, yakalandın, sen yalnızsın.

Editör: TE Bilisim