Google haritalar, Mersin'in Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi'ndeki gizemli eve yer verdi. Gizemli evin Google haritalar'da nasıl yer aldığını merak eden vatandaşlar konuyu araştırmaya başladı. Tarsus'taki gizemli ev 2916 yılında gündem olup aylarca merak konusu olmuştu. Gizmeli evde ne olduğu merak edilirken Google herkesin merak ettiği gizemli evden bahsetti. İşte herkesin merakla araştırdığı Mersin Tarsus Gizemli Ev, Google haritalar'da! Mersin'deki gizemli evde ne var? Neden gizemli deniliyor? Soruların yanıtı yazımızda!

Mersin Tarsus Gizemli Ev, Google haritalar'da! Mersin'deki gizemli evde ne var?

Global arama motoru Google, kullanıcılarına sunduğu 'haritalar' özelliğinde, Mersin Tarsus'taki Gizemli evden bahsetti. Google haritalarda söz konusu evin 'Gizemli Ev' adıyla yer alması milyonları şaşkınlığa uğrattı.

Peki Mersin Tarsus 82 Evler Mahallesi'ndeki gecekonud'ya neden 'Gizemli Ev' deniliyor? Konunun detayları kısa özetlenecek olursa;

Mersin'in Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi'nde yer alan bir gecekondu, 13 Kasım 2016 yılında ilginç bir şekilde gündeme geldi.

Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel bir ekip, MİT ve özel harekat polisleri gözetiminde söz konusu gecekonduda kazı yapmaya başladı. 

3 Kasım 2017 tarihine kadar büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen kazı çalışmasının ardından ekipler tüm malzemeleri toplayarak alandan ayrıldı.

Yapılan kazılara ve gecekonduya dair çeşitli iddialar ise gündemi oldukça meşgul etti.

St. Paul'ün İncili ve Kral Dakyanus'un hazinesinin arandığı da söz konusu iddialar arasında yer alırken, yapılan kazıyla ilgili uzmanlar tarafından bir rapor hazırlanarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne takdim edildi.

Mersin Tarsus 82 Evler Mahallesi'ndeki 'Gizemli Ev' olarak isim yapan gecekonduda yani 3'üncü derece arkeolojik SİT alanında gerçekleştirilen kazı çalışmalarına ilişkin hazırlanan uzman raporunda ise, kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz herhangi bir kültür varlığına rastlanmadığı vurgulandı.

Editör: TE Bilisim