Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “20.02.2021 tarihinde ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan programda, PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon yapılan Irak’ın Gara bölgesine gittiği açıklanan Halkların Demokratik Partisi 27’nci Dönem Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında, yapılan açıklamalar ihbar kabul edilerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 314/2 maddesi kapsamında ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

KATLİAMA TEPKİ YAĞDI

Güvenlik güçlerince Irak’ın Gara bölgesine düzenlenen Pençe Kartal Operasyonu kapsamında terör örgütü PKK hedefleri yerle bir edilmiş, 53 terörist etkisiz hale getirilmişti. Operasyon gerçekleşirken güvenlik güçlerinin karşısına çıkamayan hain terör örgütü 6 yıl önce kaçırdığı 13 sivil vatandaşı başlarından vurarak şehit etmişti. Gara bölgesinde terör örgütünün sivil katliamı sonrasında Türkiye ayağa kalkmış, teröre her yerde lanet okunmuştu. Özellikle terörle arasına mesafe koyamayan HDP ve ilişkili olduğu siyasi partilere tepkiler çığ gibi büyümüştü.

SOYLU HDP’Lİ İSMİ AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalının sorularını yanıtlamış, Gara bölgesine giden HDP’li isimlerin olduğunu açıklamıştı. Soylu, terör örgütüne katılıp sonrasında güvenlik güçlerine teslim olan isimlerin örgütte büyük korku uyandırdığını söylemişti. Teslim olan örgüt üyesi bir kişinin HDP’li bir ismin Gara bölgesine gittiğini söylediği ortaya çıktı. Soylu o ismin Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu söyledi.

YENİ OPERASYON SİNYALİ

Gara bölgesine gerçekleştirilen operasyonun ardından “İşiniz bitti mi?” sorusunu yanıtlayan Bakan Soylu, hain terör örgütünün yuvalandığı bölgelere yeni operasyon sinyali verdi. Soylu, Metina’da, Hakurk’ta, Haftanin’de ne yapıyorlarsa Gara’da da aynısını yapacaklarını altını çizdi. Soylu, hedeflerinin terör örgütlerinin yuvalarını tarumar etmek, yaşam ve aktarma alanlarını, lojistik ve eğitim alanlarını ortadan kaldırabilmek olduğunu aktardı. Soylu, “O koridoru kapatmamız, eğitim alanlarını bertaraf etmemiz, bütün buradaki aktarım merkezlerinin ortasına, kalbine girmemiz ve düze inmemiz terör örgütünün en önemli sıkıntısıdır. Terör örgütünün bugünkü feryadının anlamı budur” dedi

Editör: TE Bilisim