Osman Nuri Kabaktepe kimdir, kaç yaşında? İşte AK Parti İl Başkanlığı'na seçilen Osman Nuri Kabaktepe hakkında detayları sizler için haberimizde derledik. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "24 Şubat Çarşamba gerçekleştireceğimiz AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağımı, görevimi başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna duyururum" açıklamasında bulunmuştu. Dün yeni başkanın Osman Nuri Kabaktepe olması vatandaşlar tarafından büyük merak uyandırdı. İşte İşte AK Parti İl Başkanlığı'na seçilen Osman Nuri Kabaktepe hakkında detaylar!

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? İŞTE AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA SEÇİLEN OSMAN NURİ KABAKTEPE HAKKINDA DETAYLAR!

Şenocak açıklamasında, "24 Şubat Çarşamba gerçekleştireceğimiz AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağımı, görevimi başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna duyururum. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için Durmak Yok Yola Devam!" ifadelerini kullandı.Öte yandan Şenocak'ın açıklamasının hemen ardından da, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için Osman Nuri Kabaktepe'nin adının geçtiği öğrenildi.

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Osman Nuri Kabaktepe, 1 Aralık 1970'te Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. Fatsa İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Refah Partisi ve Fazilet Partisinde çeşitli görevler üstlendi. Kurucu başkanı da olduğu Saadet Partisi İstanbul il yönetimi ve partinin Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde bulundu. 2004 yerel seçimlerinde SP'den Fatsa belediye başkan adayı oldu.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Eski Genel Başkanlığı da yapan Kabaktepe, İlim Yayma Cemiyeti denetim kurulu üyeliği ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) yüksek istişare kurulu üyeliği, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği genel başkan yardımcılığı görevinde de bulundu.

2016 yılında da Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Kabaktepe, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim