İnternet kafe, halı saha ve düğün salon işletmecileri salgın süreci boyunca en çok zarar edenler arasında yer alıyor. Pandemi nedeniyle geçici süreliğine kapatılan mekanların ne zaman açılacağı merak edilirken gözler kabine toplantısına çevrildi. Özellikle düşen vaka sayıların ve yoğun bir şekilde devam eden koronavirüs aşılarının ardından,vatandaşlar yeni kararların ne zaman alınacağını merak ediyor. Gözler şimdi internet kafe, halı saha ve düğün salonlarıyla ilgili yapılacak son dakika açıklamada. Peki, İnternet kafeler, halı sahalar ve düğün salonları ne zaman açılacak 2021?

Sağlık Bakanlığı tarafından her gün resmi olarak açıklanan vaka sayılarında düşüş vatandaşı mutlu ederken bir yandan normalleşme süreciyle alakalı detaylar merak ediliyor. Özellikle birçok işleşme sahibi vatandaş yasakların ne zaman kalkacağını merak ediyor.

İNTERNET KAFELER, HALI SAHALAR VE DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK 2021? GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA…

Düşen vakaların ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşılama sürecinin başlamasıyla beraber kısıtlamaların da kademeli olarak kalkacağını ifade etmişti.

internet kafe, halı saha ve düğün salonlarının açılacağı tarihle ilgili henüz İçişleri Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama gelmedi. Fakat konuyla ilgili Bilim Kurumu Üyesi Afşin Emre Kayıpmaz tarafından flaş bir değerlendirme geldi. Kayıpmaz, yaptığı açıklamasında işletmelerin Şubat ayı sonrasında hastalığın seyrine bakarak açılmasının daha güvenli olacağını belirtti ve Mart ayını işaret etti.

MART AYI İŞARET EDİLDİ

Doç. Dr. Kayıpmaz, normale dönüş aşamasında sadece belirli bir miktar kadar müşterilerin alınmasına izin verilebileceğini ve HES kodu uygulamasının zorunlu olabileceğini belirterek, "Bu da bir aydan biraz daha fazla zaman istiyor. Mart ayında bunların gündeme gelmesi yerinde olacaktır" dedi.

Salgının kontrol altına alınabilmesi için birçok tedbirin hayata geçirildiğini hatırlatan Kayıpmaz, Türkiye'de de sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığını ve özellikle restoran, kafe gibi işletmelerin bir süredir paket ya da eve servis şeklinde hizmet verdiğini anımsattı.

Kayıpmaz, tedbirler kapsamında alışveriş merkezlerine girmeden önce kişinin Hayat Eve Sığar (HES) kodunun kontrol edilmesiyle riskli bir durum olup olmadığının anlaşılabildiğini belirterek, bunun kişisel hakların sınırlanması değil, toplum sağlığının korunması için yapıldığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim