Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, konuşmasının önemli bir kısmını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ayırarak, "Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başında, siyasetin kendi mecrasında oraya gelmiş genel başkan olarak değil, bir proje olarak bulunmaktadır. Yanındakiler de projenin yandaşlarıdır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle;

Maşallah bu ne güzellik! İzmir, İnşallah bir diriliş muştusunu bize veriyor. 2021 ile ilgili bir başka müjdeyi bugün aldığımızı görüyorum.

Bugünkü kongrelerimizi İzmir'den Nevşehir ve Hakkari'ye uzanan bir hatta Türkiye'nin tüm güzelliklerini birlikte kucaklaştırarak gerçekleştiriyoruz. 

Türkiye'nin bu büyük zenginliğini hazmedemeyenler, ülkemizi bölmek için Haçlı Seferleri'nden Sevr'e kadar bizimle uğraşmışlardır. Aynı kirli zihniyet birliğimize, beraberliğimize saldırmayı sürdürüyor.

Ordularıyla bu aziz vatanı işgal edemeyeceklerini görenler, sinsi yöntemlerle aynı gaye için yeni araçlar devreye sokmuşlardır. Terör işte bu araçların en acımasızı, en kanlısı, en zalimidir.

Nerede, hangi inde terörist varsa o inde biz de varız.

Sizler elinde silahlarla dolaşan değin elinde bilgisayarıyla dolaşan bir gençliksiniz. Sizler kitapların arasında geleceği hazırlayan bir gençliksiniz.

KILIÇDAROĞLU'NA GARA VE ALBAYRAK TEPKİSİ

Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu! Diyarbakır annelerinin semtine hiç uğradın mı, Diyarbakır’daki anneleri hiç ziyaret ettin mi? Onurlu direniş sergileyerek terör örgütünü kınamak yerine hep devleti suçlayan bu kirli zihniyetin her masum katlinde vebali vardır.

CHP ve şürekası, eski bakanımız Berat Albayrak'ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor.

Berat Albayrak’ı ve tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan kampanya yürütülüyor. Ülkenin ve milletin hayrına en küçük sözlerine ve duruşlarına şahit olmadığım CHP’lilerin bu söylemlerini görmezden geldik. Bu iş artık ailemize saldırı boyutuna vardı. 

Bu işle özellikle ailemize saldırı boyutuna varınca ağızlarının payını vermek bize vacip oldu.

İzmir’in en büyük talihsizliği CHP’nin başındaki zatın bu şehrin milleti sıfatıyla mecliste yer almasıdır.

CHP'nin başındaki zatı adam zannettim, bakanlarıma Gara'daki katliamı belgeleriyle gidip anlatmasını söyledim.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başında, siyasetin kendi mecrasında oraya gelmiş genel başkan olarak değil, bir proje olarak bulunmaktadır. Yanındakiler de projenin yandaşlarıdır.

Ülkemizin en büyük kazanımlarının altında Berat Bey’in imzası vardır. Bunun adı nedir? Finansı yönetmektir. Bunu başardığı için kuduruyorlar.

Berat Bey'in ifa ettiği görevlerdeki en büyük talihsizliği 'damat' sıfatının, birikimi, gayreti ve başarısının önüne geçirilmiş olmasıdır. Eğer herhangi bir siyasetçi olarak bu işleri yapsaydı kendisiyle ilgili değerlendirmeler daha objektif yapılabilirdi.

Türkiye'nin son dönemde enerji alanında attığı adımların temelinde Berat Bey'in bakanlığı döneminde yaptığı stratejiler yer alıyor. Bunu başardığı için çıldırıyorlar.

Berat Bey’in enerji ve ekonomideki görevlerinde en büyük talihsizliği, damat sıfatının, vasıflarının önüne geçirilmesi oldu. Berat Bey hakkını yargıda arayacaktır.

Göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar döviz rezervi vardı Merkez Bankası'nın. Şimdi 95 milyar dolar döviz rezervimiz var.

Bu CHP... Bunlar faizcidir, bunlar IMF'cidir. Kapalı kapılar ardından IMF yetkilileri ile pazarlık yapan bunlardır.

Bay Kemal, ey Faik Öztrak, bilir misiniz şu anda bizim IMF'ye bir Allah kuruşu borcumuz yok, bitti bu iş.

Küresel tedarik zincirlerinin ciddi yaralar aldığı, üretimden istihdama küresel ekonominin her alanda daraldığı bu dönemde de Berat Bey'in sorumluluğunda aldığımız hızlı ve etkin tedbirlerle ülkemizin süreci en az zararla geçirmesini sağladık.

Tayyip Erdoğan'a, ailesine, çalışma arkadaşlarına saldırarak vaktimizi ve enerjimizi çalarak bizi bu hedeften uzaklaştırabileceklerini sananlara 'Size buradan ekmek çıkmaz, gidin başka kapıya' diyoruz.

Döviz işlemlerinin tamamı piyasa kuralları çerçevesindedir ve hukuka uygundur. Ne dövizin buharlaşması ne de bir istismar, haksız kazanç, hukuka ve ahlaka aykırı işlem söz konusudur.

Üretimin durduğu, Kandil'e devletin verdiği paranın gönderildiği, hizmetin olmadığı yerlere bugün de yarın da kayyum atamaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim