20 bin öğretmen ataması ne zaman? Öğretmen atamaları takvimi belli oldu mu? soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni konuşmasında öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamaların ne zaman yapılacağını merak eden vatandaşlar için detayları haberimizde verdik.

ÖĞRETMEN ATAMALARI TAKVİMİ BELLİ OLDU MU? CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI!

Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası gözünü öğretmen atamaları takvimine çevirdi. Bugün 20 bin atamanın yapılacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atama takvimi le ilgili paylaşımın da yapılması bekleniyor. Henüz atama takvimiyle alakalı resmi açıklama yapılmadı. Fakat kısa süre içerisinde atamaların yapılması bekleniyor.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğretmen ataması ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Takvimin henüz belirlenmediğine değinen Ziya Selçuk, "Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi. Öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceğine ifade eden Ziya Seçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim