Araştırma Şirketi Areda Survey'in depremler hakkında gerçekleştirdiği bir ankette katılımcıların yüzde 73,1’i olası bir depreme karşı yeterince önlem almadığının bilinciyle yaşamaya devam ettiği belirtildi.

DEPREM GELECEK AMA ÖNLEM ALMIYORUZ!

Araştırmaya göre “Olası bir depreme karşı, kendinizin yeterli önlem aldığınızı düşünüyor musunuz” sorusuna katılımcıların yüzde 73,1’i hayır yanıtı verdi. Aynı soruya evet diyenlerin oranı yüzde 26,9 oldu.

Öte yandan aynı araştırmada yer alan “Evinizi alırken, kiralardan depreme dayanıklı olup olmadığını araştırdınız mı” sorusuna katılımcıların yüzde 72,3’ü hayır derken, yüzde 27,7’si evet dedi.

OTURDUĞUNUZ EV GÜVENLİ Mİ?

Oturduğunuz, yaşadığınız evin güvenli olduğunu düşünüyor musunuz sorusuna, evet diyenlerin oranı yüzde 34,3 olurken, kısmen diyenlerin oranı yüzde 50.9 olarak açıklandı. Hayır diyenlerin oranı ise yüzde 14,7.

İLK YARDIM AFAD’DAN

Araştırmada yer alan arama kurtarma çalışmalarını başarılı buluyor musunuz sorusuna evet diyenlerin oranı yüzde 96.5 olurken, hayır diyenlerin oranı yüzde 3,5 oldu.  Araştırmada ayrıca, “Yaşamış olduğunuz depremde aşağıdakilerden hangisinin size ilk olarak yardım edeceğini düşündünüz sorusuna” katılımcıların yüzde 47.7’si AFAD yanıtı verirken, bu yanıtı yüzde 27 ile belediyeler, yüzde 15,2 ile STK’lar, yüzde 8,7 Kızılay ve yüzde 1,4 ile valilik izledi.

Editör: TE Bilisim