Ceyhun Aşirov-Bakü

Nikol Paşinyan'ın yaptığı açıklamada Karabağ savaşı sırasında İskender füzelerinin sadece yüzde 10'unun patladığını, yüzde 90'ının ise ya hedefe ulaşmadığını ya da patlamadığını açıkladı.

“BECERİKSİZLİĞİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR”

Paşinyan’ın açıklamasına yanıt veren Rus Milletvekili Dmitry Sablin “Dağlık Karabağ savaşı sırasında kendi becerisizliklerini gizlemek istiyorlar. Bundan dolayı Rus silahlarına laf yetiştirmeye çalışıyorlar.” dedi.

Dmitry Sablin, füzeler arasında İskender füzelerinin en iyilerden biri olduğunu da öne sürdü.

“NASIL İKTİDARA GELDİĞİ BELLİ OLDU”

Rus Milletvekili Sablin, Paşinyan’a sokak gösterileri ile iktidara gelmesini de eleştirerek "Soros'un yöntemleri Paşinyan'ı hayal kırıklığına uğrattı. Bu da sokakların, güzel sloganlarla ülkeyi yok eden kişiyi iktidara getirdiğinin bir başka kanıtıdır.” dedi.

Rus Duması Savunma Komitesi başkan yardımcısı Viktor Zavarzin de “Paşinyan'ın İskender füzeleri ile ilgili söyledikleri kesinlikle doğru değil. Bütün dünya füzelerimizin ne kadar etkili olduğunu biliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Ermenistan’ın eski Cumhurbaşkanı Sarkisyan’da geçtiğimiz günlerde Paşinyan iktidarını eleştirerek, Karabağ savaşının 3. ve 4. gününde Ermeni tarafının İskender füzesini kullanması gerektiğini söylemişti.

SİVİLLER KATLEDİLDİ

Dağlık Karabağ savaşı sırasında Ermenistan tarafı başta Gence, Berde, Terter olmak üzere çok sayıda İskender füzesi atmış bazıları ciddi can kapılarına neden olurken bazı füzeler de hedefe isabet etmemişti.

Özellikle Gence’ye atılan füzelerde arlarında çocuklarına olduğu çok sayıda insan vefat etmişti.

Editör: TE Bilisim